ENGLISH
  Güncelleme: 04/10/2011

Avrupa Tasarım İnovasyon Girişimi 1. Eylem Planı


TEKNOLOJİK OLMAYAN VE KULLANICI MERKEZLİ ORTAK EYLEMLER: AVRUPA TASARIM İNOVASYON GİRİŞİMİ 1. EYLEM PLANI
19/G/ENT/CIP/11/C/N03C021

Avrupa Komisyonu, Avrupa Tasarım Inovasyon Girişimi Sekretaryası tarafından yürütülen ülkemizde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Programı kapsamında "Teknolojik Olmayan ve Kullanıcı Merkezli Ortak Eylemler: Avrupa Tasarım İnovasyon Girişimi 1. Eylem Planı" duyurulmuştur.

Ulusal, bölgesel ve AB inovasyon politikalarında tasarımın kullanıcı merkezli bir inovasyon aracı olarak kabul edilmesini hızlandırarak inovasyon politikalarının etkisinin artırılmasını amaçlamayan çağrı kapsamında aşağıdaki amaçlara yönelik faaliyetlere destek verilmesi öngörülmektedir.

• İlgili taraflar ve katılımcı ülkelerle teknolojik olmayan kullanıcı merkezli inovasyon için ortak eylemler, ortak öncelikler ve ortak vizyonun geliştirilmesi.

• Tasarımın inovasyon ile temellendirilmesi ve tasarım ile kullanıcı merkezli inovasyon yaklaşımlarının Avrupa çapındaki inovasyon proje, politika ve desteklerine daha iyi entegre edilmesi.

• Tasarım ve kullanıcı odaklı inovasyona ilişkin farkındalığın arttırılması ve ekonomik, çevre ve sosyal amaçlar için tasarımın kullanılması.

• Tasarım ve kullanıcı merkezli inovasyon alanlarında deneyim ve iyi uygulamaların yayılmasının desteklenmesi.

Avrupalı, ulusal, bölgesel ve/veya yerel düzeydeki kamu ya da özel örgütler / ajanslar / dernekler ile Bölgesel, ulusal ve Avrupalı politika yapıcılar / kamu otoritelerinin programa konsorsiyumlar kurarak başvuruda bulunabilirler. Her bir konsorsiyumda olması gereken katılımcı sayısı en az 3 farklı CIP katılımcı ülkesinde kurulmuş en az 4 tüzel kişiliktir.

Toplam bütçesi 3.000.000 Avro bütçesi olan program kapsamında 4 proje destek almaya hak kazanacaktır. Son Başvuru tarihi 10 Ekim 2011'dir.

Detaylı bilgi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın web sayfasına buradan ulaşılabilir.

Çağrıya ilişkin başvuru formlarına ulaşmak için Avrupa Tasarım Inovasyon Girişimi Sekreteryası'nın web sayfasına buradan ulaşılabilir


Güncelleme: 04/10/2011 / Hit: 6,974

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı