ENGLISH
  Güncelleme: 29/05/2013

Avrupa - Brezilya Arasında Yeni Girişimcilerin Değişimi

Bu çağrının genel amacı CIP katılımcı ülkeleri ve Brezilya’da yeni girişimciler ile KOBİ’leri yaşam döngülerinin en önemli aşamasında desteklemek, büyümelerine yardım etmek,  girişimciliği teşvik etmek, rekabet edebilirliklerini arttırmak, yeni kurulmuş mikro ve küçük işletmeler ile başlangıç aşamasındaki potansiyel girişimcileri desteklemektir. Çağrının özel amacı ise Brezilya ve CIP katılımcı ülkeleri arasında yeni girişimcilerin değişimini yönetecek bir kurumun seçilmesidir.

Yeni girişimcilerin değişimini desteklemek amacıyla sağlanan hibelerle Komisyon tarafından ulaşılmak istenen özel amaçlar aşağıda yer almaktadır.

  • Brezilya ve CIP Katılımcı ülkeleri arasında değiş tokuşun arttırılması,
  • Yeni girişimcilere başarılı bir başlangıç ve iş fikirlerini geliştirmeleri amacıyla Brezilya ve CIP Katılımcı ülkelerinde yer alan KOBİ’lerde iş üstünde eğitim sağlanması,
  • Girişimciler arasında, başlangıç ve iş fikirleri geliştirme aşamasındaki engeller ve zorluklar üzerine tecrübe ve bilgilerin paylaşılmasının desteklemesi,
  • Brezilya ve CIP Katılımcı ülkelerindeki yeni işletmelerin piyasa erişimi ve yeni girişimciler için potansiyel ortakların belirlenmesi,
  • Brezilya ve CIP katılımcı ülkelerindeki bilgi ve tecrübelerin üzerine inşa edilerek girişimciler arasında ağ oluşturulmasının desteklemesi.

Eylemin öngörülen başlangıç tarihi Ekim 2013’tür. Eylemin maksimum süresi 18 aydır. AB tarafından yapılması planlanan maksimum finansman 250.000 Avro’dur. 1 proje desteklenecektir.

Tüm AB ve EFTA üyesi ülkeler ile Türkiye’de dahil olmak üzere, EIP programı katılımcı ülkeleri bu teklif çağrısına başvuruda bulunabilmektedir. Teklifler için son başvuru tarihi: 4 Temmuz 2013'tür (Brüksel Saatiyle 17:00:00)

 Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.


Güncelleme: 29/05/2013 / Hit: 6,659

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı