ENGLISH
  Güncelleme: 31/05/2012

Avrupa Turizminin Rekabet Edebilirliğinin ve Sürdürülebilirliğinin Artırılması için Bir Araç Olarak Uluslararası Tematik Turizm Ürünlerinin Desteklenmesi

Avrupa Turizminin Rekabet Edebilirliğinin ve Sürdürülebilirliğinin Artırılması için Bir Araç Olarak Uluslararası Tematik Turizm Ürünlerinin Desteklenmesi

 43/G/ENT/CIP/12/B/N02S022

Ülkemizde genel koordinasyonunu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Programı (CIP) - Girişimcilik ve Yenilik Programı (EIP)kapsamında uygulanan  Avrupa Turizminin Rekabet Edebilirliğinin ve Sürdürülebilirliğinin Artırılması için Bir Araç Olarak Uluslararası Tematik Turizm Ürünlerinin Desteklenmesi teklif çağrısı duyurulmuştur.

Bu çağrının genel amacı Avrupa turizminin sürdürülebilirliği ve rekabet edebilirliğini artırmak ve başta KOBİ’ler olmak üzere turizmle ilgili diğer paydaşlar arasında uluslararası işbirliğine uygun bir ortamın yaratılmasına katkı sağlamaktır.

Bu kapsamda, bu çağrı ile turizm sektörünün sürdürülebilir büyümesi için yüksek potansiyelli uluslararası tematik ürünlerin görünürlüğü ve pazar alımını destekleyen eylemler finanse edilecektir.

Teklifin aşağıda yer alan 3 alanı içermesi gerekmektedir;

1. Turizm sektörünün sürdürülebilir büyümesi için yüksek potansiyelli uluslararası tematik ürünlerin güçlendirilmesi. Bu pazar alımını kolaylaştırmak için somut turist tekliflerinin/paketlerinin geliştirilmesini de içermektedir.

2. Ortak uluslararası tanıtım-iletişim faaliyetleri aracılığıyla ve potansiyel turistler ile diğer turizm paydaşlarına kapsamlı ve pratik bilginin sunulmasıyla uluslararası tematik turizm ürünlerinin teşvik edilmesi ve geliştirilmesi.

3. Kamu-özel ortaklıkları ve başta mikro ve küçük işletmeler olmak üzere turizm ile ilgili işletmelerinin uluslararası tematik turizm ürünleri ve aynı zamanda bölgesel kalkınma ile turizm tanıtım stratejilerine entegrasyonunun kolaylaştırılması

Başvuru sahiplerinin en az 1 tanesinin turizm sektöründe faaliyet gösteren bir KOBİ olması koşuluyla, en az 5 farklı ülkeden ve en az 5 ortaktan oluşan bir konsorsiyum halinde başvurmaları gerekmektedir. Konsorsiyum ortaklarından en az bir tanesinin turizm veya bölgesel kalkınmadan sorumlu olan ulusal, bölgesel ya da yerel düzeydeki bir kamu otoritesi ya da ağı olması gerekmektedir. (Ticaret odaları bu çağrı kapsamında başvuruda bulunamazlar)

Toplam bütçesi 1.250.000 Avro olan teklif çağrısı kapsamında Her bir proje için maksimum 210.000 Avro hibe desteği verilecek olup 6 projeye kadar destek verilmesi öngörülmektedir.

Başvuruların Avrupa Komisyonu resmi internet sayfasında yer alan EPSS sistemi aracılığıyla elektronik ortamda sunulacağı hibe programının son başvuru tarihi 25 Temmuz 2012’dir.

Teklif çağrısıyla ilgili detaylı bilgi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın internet sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuruların yapılacağı Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi Genel Müdürlüğü internet sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Güncelleme: 31/05/2012 / Hit: 9,424

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı