ENGLISH
  Güncelleme: 22/09/2011

Karadeniz Havzası Programı Sınır Ötesi İşbirliği Programı II. Teklif Çağrısı

Ulusal Otorite görevinin Bakanlığımız tarafından yürütüldüğü “Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı İkinci Teklif Çağrısı”, Programı yönetmek ve uygulamakla görevli Ortak Yönetim Otoritesi, Romanya Bölgesel Kalkınma ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulmuştur.

Hibe programı kapsamında ekonomik, sosyal, kültürel işbirliği, çevre sorunları ile mücadele ve ortak politika geliştirme, turizmin geliştirilmesi gibi konularda bölgede yer alan ülkelerden, biri en az AB üyesi  olmak şartıyla, en az üç kuruluşun ortak olarak yer aldığı projelere finansman desteği sağlanacaktır.

Program Alanında yer alan ve Ortak Operasyonel Program belgesinde potansiyel yararlanıcı olarak tanımlanan tüm kurum ve kuruluşlar, söz konusu duyurunun beraberinde yayınlanan Başvuru Kılavuzunda belirlenen kurallara uymak şartıyla 30 Eylül 2011 tarihine kadar proje başvurusunda bulunabilirler.

Söz konusu çağrı kapsamında, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Türkiye Ukrayna ve Yunanistan'ın Program Alanında yer alan bölgelerinden potansiyel yararlanıcıların kurdukları ortaklıklar aracılığıyla sunulan projeler kabul edilebilir.

Söz konusu programa Türkiye'deki Program Alanında yer alan aşağıda belirtilen illerimiz müracaat edebilirler:

İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane.

Programa katılımcı ülkelerin kurum ve kuruluşları aracılığıyla Karadeniz Havzasında sınır ötesi işbirliğinin sağlanması amacıyla ortaklık platformları oluşturulmuştur.  Program internet sitesindeki ortak arama motoru kullanılarak bu platformlara ulaşılabilmekteı ve proje bağlamında ortaklıklar kurulabilmektedir.

Ortak arama motoruna ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.

 Başvuru dokümanları ve detaylı bilginin temin edilebileceği Karadeniz Sınır Ötesi İşbirliği Programı resmi internet sayfasına ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.

Bakanlığımız sayfasından programla ilgili Başvuru Paketini indirmek için lütfen buraya tıklayınız


Güncelleme: 22/09/2011 / Hit: 8,777

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı