ENGLISH
  Güncelleme: 21/06/2012

Sosyal Girişimlerin Ekonomik Etkileri Teklif Çağrısı

Ulusal ve Avrupa düzeyinde sosyal girişimlere ilişkin güvenilir istatistiklerin oluşturulmasına katkı sağlamak ve bu konuda bilgi toplamakla ilgilenen ülkelerin belirlenmesini hedefleyen Sosyal Girişimlerin Ekonomik Etkileri Teklif Çağrısı, 18 Haziran 2012 tarihinde duyurulmuştur. Sosyal girişimler konusunda, güvenilir, karşılaştırılabilir, sistematik ve pratik istatistiki bilgi sağlanması amacıyla, Program kapsamındaki ülkelerin ulusal istatistik ofisleri veya ulusal istatistik ofisleri ile işbirliği içinde çalışabilecek ilgili diğer paydaşların projeleri desteklenecektir. Projeler kapsamında, istatistiki veri toplanması; sosyal girişimlerin ekonomik performanslarının, ürettikleri mal ve hizmetlerin değerinin ve istihdamın belirlenmesi; sektörün GSYİH’ye, istihdama, sermaye yatırımlarına, vergi gelirlerine, ödemeler dengesine katkısının değerlendirilmesi; sosyal girişimler tarafından kullanılan resmi belgelerin tanımlanması gibi çalışmalar gerçekleştirilebilir.

Kimler Başvurabilir?

Başvuranlar ortaklardan oluşan uluslararası bir konsorsiyum halinde veya bireysel olarak hareket edebilir. Aşağıdaki kuruluşlar bu teklif çağrısına başvuruda bulunabilir:

-Ulusal/bölgesel istatistik ofisleri

-Sosyal girişimlerin desteklenmesi konusunda faal olan kamu kurum ve kuruluşları/özel sektör kuruluşları (ulusal, bölgesel, yerel seviyedeki kamu ve yarı kamu kuruluşları; üniversite ve araştırma merkezleri dahil eğitim-öğretim kurumları; STK’lar; odalar vb.)

Proje Süresi  

Proje süresi en fazla 14 ay olabilir.

Proje Bütçesi

Hibe Programı her proje için en fazla 60.000 Avro destek verecektir. Bu miktar, projenin uygun maliyetinin %95’ini aşmamalıdır.

Son Başvuru Tarihi

Başvurular elektronik olarak 7 Eylül 2012, saat 17.00’ye (Brüksel saati) kadar iletilmelidir. Ayrıntılı bilgi ve başvuru adresi için Avrupa Komisyonu internet sitesinin ilgili linkinde bulunmaktadır.  




Güncelleme: 21/06/2012 / Hit: 11,313

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı