ENGLISH
  Güncelleme: 05/08/2011

Progress - Sağlıklı Yaşlanma ve Bakım Hizmetleri Proje Teklif Çağrısı

PROGRESS PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI

Sağlıklı Yaşlanma ve Bakım Hizmetleri

Avrupa Komisyonu tarafından "PROGRESS" programı kapsamında "Sağlıklı, Aktif ve Saygın Yaşlanmayı Destekleyici ve Sosyal Hizmetler, Sağlık Hizmetleri ve Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin ve Faydalarının Etkinlik ve Verimliliğinin Artırılmasına Yönelik Yenilikçi Politikalar" teklif çağrısı duyuruya çıkmıştır.

Programın Hedefi:

Bu teklif çağrısı sağlıklı ve aktif yaşlanma yoluyla orta yaşlı kimseler için sağlık ve uzun dönemli bakım koşullarının sürdürülebilirlik ve kalitesinin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Çağrı, Avrupa Birliği'nde sosyal koruma ve sosyal içerme konularındaki açık metot kapsamındaki hedeflerin yakalanmasında Üye Ülkelere yardım etmeyi amaçlar. Bu çağrının hedefleri arasında PROGRESS'e üye ülkelerde sağlıklı, aktif ve saygın yaşlanma için daha faydalı projeler tasarlanabilmesine dönük olarak mali yardım temin etmek yer almaktadır.

Projeler, yaşlanmakta olan toplumlara dönük olarak sürdürülebilir sosyal koruma ve sosyal uyum için sağlıklı ve aktif yaşlanmanın potansiyel faydalarının tanımlanmasından yeni projelerin tasarlanması, uygulanması ve değerlendirilmesine kadar geniş bir yelpazede politika geliştirilmesine yoğunlaşabilir. Özellikle korunmasız sosyal guruplar, düşük sağlık düzeyinin (sağlıklı yaşam beklentisi gibi ölçütlerle belirlenen) en yaygın olduğu ve pek çok insanın saygın bir yaşam için gerekli olan düzgün bakım olanaklarından yararlanma imkânının az olduğu AB bölgelerine özel önem verilmelidir.

Hibe Miktarı ve Oranı:

Bu çağrı için tahsis edilen toplam tutar 2.000.000 Avro'dur. Her projeye 100.000 Avro ile 500.000 Avro arasındaki tutarlarda destek sağlanabilecektir.

Projelere tahsis edilecek AB mali yardımları proje faaliyetleri toplam uygun maliyetlerinin en fazla % 80'i kadar olacaktır. Eş finansmanda ayni katkı kabul edilmeyecektir. Eş finansman başvuru sahibinin kendi kaynaklarından finanse edilebileceği gibi diğer kaynaklarla da finanse edilebilir.

Eşfinansman miktarını gösterir teminat mektubu başvuru dosyasında yer almalıdır. Bu çeşit bir teminat mektubunun yer almadığı başvuru dosyası uygun kabul edilmeyecektir.

Kimler Başvurabilir:

  • - Başvuru sahipleri Mali Tüzük'ün 93(1), 94 ve 96(2)(a) maddelerinde listelenen şartlarda olmadıklarını belgelendirmelidirler[1],
  • - Başvuru sahipleri AB ülkelerinden ya da PROGRESS programına katılan diğer ülkelerden[2] birinde usulüne uygun olarak oluşturulmuş ve kaydedilmiş tüzel kişiler olmalıdırlar,
  • - Teklifler doğrudan başvurabilecek yetkin bir bakanlık veya bakanlıkça bu çağrı altında proje hazırlamakla görevlendirilmiş diğer bir kamu kurumunca (bölgesel veya yerel kurumlar, sosyal güvenlik kurumları veya hükümet ajansları) iletilmelidir. Başvuru sahipleri bahsi geçen alanda uzmanlık katabilecek proje ortaklarına (üniversite veya araştırma enstitüleri, uluslararası teşkilatlar ve sivil toplum paydaşları) projelerinde yer verebilirler. Ortaklar kar amacı gütmeyen kurumlar olmalıdır. Ancak, projede ortaklık şartı bulunmamaktadır.
  • Son Başvuru Tarihleri:
  • Teklifler, elektronik ortamda ayrıca basılı şekilde (1 ıslak imzalı ve 2 kopya olmak üzere) en geç 26 Eylül 2011 Pazartesi günü Avrupa Komisyonu'na ulaştırılmış olmalıdır.
  • Posta yoluyla yapılacak başvurular için adres:

European Commission

Call for proposals VP/2011/007 - DG EMPL D.3

Rue Joseph II 27 - 01/244

B-1049 Brussels

Elden teslim edilecek başvurular için adres:

European Commission

Service central de réception du courrier

Call for proposals VP/2011/007- DG EMPL D.3

Avenue du Bourget, 1

B-1140 Evere

Elden yapılacak başvurular en geç başvuru bitiş tarihi olan 26 Eylül 2011 Pazartesi günü saat 16:00'ya kadar Avrupa Komisyonu'na ulaştırılmalıdır.

Proje teklif çağrısı hakkında ayrıntılı bilgiye ve başvuru formlarına aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=630&langId=en&callId=316&furtherCalls=yes


[1]  Bu konuda daha ayrıntılı bilgiye teklif çağrısından (http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=630&langId=en&callId=316&furtherCalls=yes) ulaşabilirsiniz.

[2] PROGRESS programına katılan ülkeler: AB üyesi ülkeler, AB'ye aday ülkeler (Hırvatistan, Makedonya Cumhuriyeti, Türkiye), Avrupa Ekonomik Alanı üyesi EFTA (European Free Trade Association - Avrupa Serbest Ticaret Birliği) ülkeleri (Norveç, İzlanda, Lihtenştayn) ve (PROGRESS'e katılım mutabakat zaptının onaylanmasına bağlı olarak istikrar ve birleşme sürecine katılan) Batı Balkan ülkeleri (Sırbistan)


Güncelleme: 05/08/2011 / Hit: 8,877

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı