ENGLISH
  Güncelleme: 14/05/2012

* İnsanlar Yetişir Kurumlar Gelişir Projesi Kapanış Etkinliği

Tekirdağ Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinsayon Merkezi'nin, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen "2010 Yılı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı" kapsamında destek almaya hak kazanan "'İnsanlar Yetişir, Kurumlar Gelişir'' projesinin uygulanmasına 21 Eylül 2011 tarihinde başlandı. Proje kapsamında düzenlenen "Proje Hazırlama Eğitimleri", Tekirdağ İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Mehmet ÇUHADAR tarafından verildi. Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Namık Kemal Üniversitesi'nden akademisyenlerin katılım sağladıkları eğitimler üç ay boyunca devam etti.

“İnsanlar Yetişir Kurumlar Gelişir” projesi kapanış etkinliği, belge dağıtım ve ödül töreni 16 Şubat 2012 tarihinde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Tekirdağ Valisi Sayın Zübeyir Kemelek, Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç,  Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel,  kaymakamlar,  Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, ticaret odası başkanları, il genel meclisi başkanları,  daire müdürleri, belediye başkanları ve kursiyerlerin  katıldığı törende   kapanış etkinliğinde kursiyerler adına Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Naşit Oskay bir konuşma yaptı ve teşekkürlerini dile getirdi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün tüm kursiyerlere başarı dileklerini sundu. Proje eğitmeni Tekirdağ İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı  Doç. Dr. Mehmet Turan Çuhadar kursu başarıyla bitiren kursiyerlerin, ülkeye yararlı projeler üreteceklerine olan inancını dile getirdi.

Ayrıca Tekirdağ Valiliği bünyesinde 2010 yılı sonunda Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve Proje Ofislerinin Kuruluş, Görev  ve Çalışma Yönergesinin çıkarıldığını, yönerge kapsamında ilde ABDİK Merkezi ile proje ofisi kurulduğunu, her ilçede kaymakamlık bünyesinde proje ofislerinin oluşturulduğunu  ve eğitim sonucunda başarı belgesi alanların bu ofislerde görevlendirilmesinin yararlı olacağını belirtti. Kursiyerlerin sürekli kendilerini yenilemelerinin zorunlu olduğunu belirten Çuhadar, kursiyerlerin amirlerinin de eğitim alanlara görev, yetki ve sorumluluk vererek teşvik etmeleri durumunda eğitimin amacına ulaşacağını söyledi.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek AB fonlarından ve merkezi hükümetin programlarından para transferi yapılabilmesi için proje yazılması gerektiğini, gerçekleşen bu eğitimler den sonra ilde yazılan projelerin sayısının ve kalitesinin artacağını belirtti.

Etkinlik sonunda eğitime katılan 95 kursiyere, başarı ve katılım belgeleri verildi. Kapanış etkinliğine Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı’ndan Uzman Makbule Okat da katılım sağladı.

Kaynak: www.tekirdag.gov.tr


Güncelleme: 14/05/2012 / Hit: 6,251

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı