ENGLISH
  Güncelleme: 07/09/2011

* 10 Ağustos 2011 Tarihli Tekirdağ İli İkinci AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplansı

Tekirdağ Valiliği'nin 2011 Yılı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu İkinci Toplantısı  Vali Yardımcısı Sayın Ahmet BÜYÜKÇELİK başkanlığında, kurul üyelerinin  katılımı ile Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Toplantı Salonu'nda 10 Ağustos 2011 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

 

tekirdag_2011_2_udyk_10__08_11.JPG

Toplantıda AB tarafından finanse edilen ve AB Bakanlığı tarafından uygulanan " AB-Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi -II Projesi Kültür-Sanat Hibe Programı" kapsamında hibe almaya hak kazanan projelerden biri olan Çorlu Balkan Türkleri Derneği'nin projesi tanıtılmıştır.  "Avrupa Kültür Koridoru Çorlu-Sakar" projesinin amacı ve faaliyetleri konusunda Dernek Başkanı Sayın Sezgin ENGİN kurul üyelerini bilgilendirmiştir.

Çorlu Balkan Türkleri Derneği'nin proje sahibi, Bulgaristan'dan Chitalishte "St. Kiril and Methodius" derneği ile Tokatlılar Kültür ve Dayanışma derneğinin de proje ortağı olduğu proje, bir Avrupa Kültür Koridoru oluşturarak Bulgar ile Türk sivil toplum örgütleri arasında sürdürülebilir ve uzun vadeli bir iletişim ağı oluşturmayı amaçlamaktadır.

On iki ay sürmesi planlanan ve toplam bütçesi 93.755,81 Avro olan "Avrupa Kültür Koridoru: Çorlu-Sakar" projesi kapsamında ‘Sınır Tanımayan Kültür Girişimi' isimli kültür forumunun açılışı yapılacak ve Topolovgrad'da Türk Sanatı Günleri ile Çorlu'da Bulgar Sanatı Günleri düzenlenecektir

AB UDYK Toplantısında ayrıca Trakya Kalkınma Ajansı tarafından duyurusuna çıkılan "Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programı" hakkında Uzman Sayın Uğur Berkay HABİBOĞLU tarafından kurul üyelerine bilgi verilmiştir.


Güncelleme: 07/09/2011 / Hit: 6,761

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı