ENGLISH
  Güncelleme: 28/06/2011

* Tekirdağ İli 2010 Yılı İkinci AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

 

AB Uyum Danışma ve Yönlendirme  Kurulu Toplantısı İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda Yapıldı. Toplantıda konuşan Valimiz Sayın  Zübeyir KEMELEK, ''AB projesi geliştirmek için kurulan bir takım firmalar, kamu kurum ve kuruluşlarının sırtından geçinmeye çalışıyor'' dedi. 

Sayın Valimiz Avrupa Birliği (AB) Uyum Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu 2. toplantısında yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın AB projelerinden yararlanması için 20 kişilik grup kuracaklarını söyledi.  Proje üretebilecek kadroyu oluşturduklarını ifade eden Valimiz, "Türkiye, maalesef AB'ye proje üretemiyor. Bu konuda eksiklerimiz var'' dedi.

Sayın Valimiz sözlerini şöyle sürdürdü:  ''AB projesi geliştirmek için kurulan bir takım firmalar, kamu kurum ve kuruluşlarının sırtından geçinmeye çalışıyor. Kendi ülkemizin kaynakları başka ülkelere gidiyor. Artık, projelerden eskisinden daha çok faydalanmalıyız. Proje yapmayı öğrenmeli ve projeleri iyi takip etmeliyiz. Birbirimiz ile koordineli olarak çalışarak güçleneceğiz. Tekirdağ, AB tarafından sağlanan hizmetlerden yeteri kadar yararlanamadı, yararlansın diye çalışacağız.''

Adaylık Sürecinde AB Mali Yardımları konusunda görüş bildirilen toplantıda, AB'ye katılım öncesi mali yardımların nasıl sağlanacağı, hibe programlarının takip edileceği yerler, Avrupa Yatırım Bankası Kredileri gibi konularda bilgiler verildi. Toplantıda ayrıca, Vali Yardımcımız Sayın  Bekir Sıtkı KOCAKUNDAKÇI da slayt gösterisi eşliğinde sunum yaptı.

 

 

 

 

 

 

 


Güncelleme: 28/06/2011 / Hit: 6,727

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı