ENGLISH
  Güncelleme: 02/12/2011

* Tekirdağ İli 2011 Yılı Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Üçüncü Toplantısı

Tekirdağ Valiliği 2011 Yılı Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Üçüncü Toplantısı 1 Aralık 2011 tarihinde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılmıştır.

Tekirdağ/tekirdag_3_udyk_2011_1aralik2011_vali_1.jpg
Tekirdağ Valisi Sayın Zübeyir Kemelek, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'yi 20 yıl sonrasına hazırlayacak mesleklerin proje ve sistem mühendisliği ile fütüristliğin olduğunu belirtmiştir. Bu mesleklerin bir işin veya projenin ileriye taşınmasını sağladığını belirten Sayın Kemelek, kurumlardan yeteri kadar proje geldiğini; ancak daha iyi projelerin hazırlanabileceğini ifade etmiştir. Proje sayısını artırmak adına oluşturulan "İnsanlar Yetişir Kurumlar Gelişir" isimli projeyi başlatarak, proje yazma kursu açtıklarını dile getirmiştir. Kursun devam ettiğini belirten Sayın Kemelek, tüm kurumların yaptırmak istediği işi projelendirmesi gerektirdiğinin önemine vurgu yapmış ve bunun için proje mühendisliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etmiştir. AB kaynaklarından daha sağlıklı yararlanılabilmesi için her üniversitede proje mühendisliği bölümünün açılmasının önemine işaret etmiştir.

Tekirdağ/tekirdag_3_udyk_2011_1aralik2011_buyukpamuk_2.jpg

Avrupa Birliği Bakanlığı Katılım Politikası Başkanlığı'nda görevli Sayın Can Büyükpamuk da, Türkiye'nin 3 Ekim 2005 yılında AB müzakerelerine resmi anlamda başladığını anımsatarak müzakere sürecinin 6 yıldır devam ettiğini belirtmiştir. Sayın Büyükpamuk sürecin zorlu olduğuna dikkat çekmiş ve AB'ye girilebilmesi için 33 başlığa tam uyum gösterilmesi gerektiğini anlatmıştır. Büyükpamuk, AB'ye girmenin Türkiye için faydalı olacağını, AB'nin giderek dinamizme ihtiyaç duyduğunu, bu dinamizmin de Türkiye'de olduğunu belirtmiştir.


Güncelleme: 02/12/2011 / Hit: 6,730

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı