ENGLISH
  Güncelleme: 20/12/2011

* 19 Aralık 2011 Tarihli Mardin İli Üçüncü AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

 

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde sürdürmekte olduğu "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi"  kapsamında, Mardin ili Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu üçüncü toplantısı, 19 Aralık 2011 tarihinde Mardin Hilton Garden Inn Otelde gerçekleştirildi.

AB İl Daimi Temas Noktası Mardin Vali Yardımcısı Sayın Şenol KOCA başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, İl Müdürleri, STK temsilcileri ve proje sahiplerinden oluşan yaklaşık 200 temsilci katıldı.

mardin_3_udyk_2011

Açılış konuşmasını yapan Mardin Vali Yardımcısı Sayın Şenol KOCA, Mardin ilinde her ilçede proje ofisi oluşturulduğunu ve kamu kurumlarında da proje ofisi oluşturma çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Sayın Şenol KOCA konuşmasını, proje eğitimlerinin alt yapı oluşturulması bakımından önemli olduğunu ve ABMAR'ın bugüne kadar 10'dan fazla proje hazırlama eğitimi vermek suretiyle 200'den fazla kişiye ulaştığını belirterek tamamladı.

Türkiye'nin ve Mardin ilinin AB'ye Katılım Sürecinde fon kaynaklarından daha fazla yararlanması adına izleyebileceği stratejiler hakkında bilgi verilen toplantıda, Mardin ilinde 2011 yılının son çeyreğinde yapılan çalışmalar ve açık hibe çağrıları duyuruldu.

mardin_3_udyk_2011

Ayrıca düzenlenen toplantının ikinci yarısında Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Mardin Valiliği Koordinasyonunda beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi amacıyla oluşturulan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 2010 yılı değerlendirmesi yapıldı. Buna göre, 2010 yılı değerlendirmeleri ile Mardin ilinde 42 SODES projesi desteklendiği ve toplam 6.353.000 TL finansman sağlandığı belirtildi.

mardin_3_udyk_2011

Toplantı, başarıyla yürütülen SODES projelerinin koordinatör ve yararlanıcılarının yaptığı sunumlarla sona erdi.

 

 

 

 


Güncelleme: 20/12/2011 / Hit: 6,796

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı