ENGLISH
  Güncelleme: 24/10/2011

* İlçe Proje Ofislerine PCM Eğitimi 21 Ekim 2011 Tarihinde Gerçekleştirildi

Mardin Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi (ABMAR) uzmanlarınca, 19-21 Ekim 2011 tarihlerinde, ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesinde oluşturulan proje ofislerinde görevlendirilen öğretmenlere yönelik "Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Yazma (PCM)" eğitimi verildi. Valilik ABMAR Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim, "Paydaş Analizi, Sorun Analizi, Hedef ve Strateji Analizi, Mantıksal Çerçeve Matrisi ile Faaliyet Planı-Bütçe" konuları üzerinde hem teorik hem de pratik düzeyde gerçekleştirildi.

Eğitim sonunda gerçekleştirilen sertifika törenine Vali Yardımcısı Şenol Koca ve İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser katıldı. Törende bir konuşma yapan Koca, "Bu eğitim, hem ilçe proje ofislerinde görevli öğretmenlerin bireysel kapasitelerinin artırılmasına hem de ilçelerimizin birçok alanda kapasitelerinin artmasına  yardımcı olacaktır. AB fonları ile ulusal ve yerel fonlardan, ilçelerimiz yeterli hibe desteği alamamaktadır. Proje ofislerimizin, bu eğitimle, inanıyorum ki ilçelerine önemli hibeler gelmesinde önemli katkıları olacaktır. İlçelerimizin çalışmalarını yakından takip edeceğiz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ise yaptığı konuşmada, "Eğitim sonrasında hazırlanacak projelere temel olması açısından ve daha organize projeler üretebilmek adına en önemli adımlardan biri atılmış olundu. İl Milli Eğitim olarak, proje kapasitemizi her geçen gün artırıyoruz. Bu gelişmelerin ilçelerimize de yansıması açısından bu eğitimin çok faydalı olduğunu düşünüyorum." dedi.

21ekim2011_tarihinde_ilce_proje_ofislerine_pcm_egitimi_gerceklectirildi

21ekim2011_tarihinde_ilce_proje_ofislerine_pcm_egitimi_gerceklectirildi


Güncelleme: 24/10/2011 / Hit: 6,954

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı