ENGLISH
  Güncelleme: 26/04/2011

* 20 Nisan 2011 Tarihli Mardin İli Birinci AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

 

Mardin Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi (ABMAR)  hibe programları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Mardin Valiliği Nişli Toplantı Salonu'nda Mardin Valisi Turhan AYVAZ, kamu kurumları temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin katıldığı toplantıda, açık olan hibe programlarının tanıtımı yapıldı ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Mardin Valisi Turhan AYVAZ "Avrupa Birliği fonunun bize yönelik yaptığı 400 milyon Euro'nun sadece yüzde 10'nuna proje üretiyoruz. Maalesef, bu çok düşük bir ölçek! Bunun için daha çok proje üretmemiz gerekiyor. Bunun için her hangi bir kurum veya özellikle bu alanda çalışan koordinatör arkadaşlarımız ve elemanlarımız sadece teklif çağrılarında kurumların, gerçek kişilerin ve tüzel kişilerin kendilerine proje getirmesini beklememeliler.

ABMAR Proje Ofisi Koordinatörü Murat KAYA, Sorumluluk Alanlarının ve görevlerini anlatarak "Avrupa Birliğine tam üyelik sürecinde Avrupa Birliği fonlarının kullanımı amacıyla projeler yapılmasına yardımcı olmak istediklerini ve Avrupa Birliği fonlarına proje hazırlamak isteyen kamu kurumlarına ve sivil toplum örgütlerine danışmanlık desteği sağlanması. Tüm kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde proje ekipleri oluşturulmasını temin etmek.  Projelerin izlenmesi, denetlenmesi, hazırlanması ve takip edilmesi süreçlerini makro düzeyde yönetmek ve hazırlanacak AB projeleri için alt yapı hazırlamak sorumluluk alanlarımız ve görevlerimiz arasında yer alıyor." dedi.

Hibe programları hakkında bilgi veren KAYA, konuşmasına önümüzdeki günlerde gerçekleşecek proje programını anlatarak devam etti. "Sosyal konularda aktif olan ve gençlik konusunda proje sunabilecek kapasitedeki Sivil Toplum Kuruluşlarının 25 Nisan 2011 tarihine kadar proje hazırlayabileceği, Hibe Miktarı 5 bin Dolar, Dünya Bankası Sivil Toplum Fonu Hibe Programı var. Nisan ayında İse Japonya Hibe Programı var. Son başvuru tarihi 29 Nisan. Hibe miktarı ise 100 bin dolar. Bu programa, Sivil toplum kuruluşları,  İlköğretim okulları, Belediyeler ve Projeyi uygulama ve sürdürebilme kapasitesine sahip proje ortağı veya ortakları ile işbirliği yapmaları halinde muhtarlıklar da başvuruda bulunabilirler. Mayıs ayında ise, Avrupa Birliği Kültür Hibe Programı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı programları Haziran ayında ise Kadınların Güçlendirilmesi Hibe Programı, Eğitim ve Öğretimde Avrupa İşbirliğinin Desteklenmesi Hibe Programı var. Bu programlar ile ilgili bilgilere merkezimizden ulaşabilirler." dedi.


Güncelleme: 26/04/2011 / Hit: 6,507

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı