ENGLISH
  Güncelleme: 25/08/2011

* 24 Ağustos 2011 Tarihli Mardin İli İkinci AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

 

         Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde gerçekleştirilen yasal ve idari reformların tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması, kamuoyu nezdinde Avrupa Birliğine üyelik sürecinin daha sağlıklı anlaşılabilmesi, Avrupa Birliği mali kaynaklarının kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel kuruluşlar ve kişiler tarafından daha verimli kullanılması amacıyla Mardin Valiliği'nce 24 Ağustos 2011 tarihinde "Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu (UDYK)" toplantılarının ikincisi yapılmıştır. Bu sene içerisinde ilki Nisan ayında yapılan toplantının ikincisine Vali Yardımcısı ve İl AB Daimi Temas Noktası Şenol Koca, Mardin Belediye Başkan Yardımcısı Murtaza Varlık, İl Genel Sekreteri Halil Homan, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Uncu, Mardin ilindeki kurumların amirleri, çeşitli kurum ve kuruluşlarda görevli proje ofisi çalışanları ve STK'ların temsilcileri katılmıştır.

         Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Şenol Koca: "İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürütülmekte olan "Valiliklerin AB Süresinde Etkinliğinin Artırılması Projesi" kapsamında yürütülecek çalışmaların çerçevesini oluşturma amacıyla İçişleri Bakanlığı ile gerekli mutabakat sağlanmış ve Ocak ayından itibaren her ilde olduğu gibi Mardin'de de Avrupa Birliği ile ilgili doğru bilgi akışının sağlanması amacıyla "İl AB Daimi Temas Noktası" olarak görev yapacak bir vali yardımcısı görevlendirilmiş ve çalışmaların düzenli olarak sürdürülmesini sağlayacak "Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu" oluşturulmuştur. Temas noktası ve AB UDY Kurulu Başkanlığı görevlerini Vali Yardımcısı olarak üstlenmiş bulunmaktayım." diyerek Mardin ilinde AB sürecine ilişkin yapılanmadan bahsetmiştir.

         Konuşmalarına, Avrupa Birliği projelerinden daha fazla faydalanmak adına Mardin ilinde uygun projeler yaparak, var olan bu imkânların en iyi şekilde kullanılması gerektiğini ifade ederek devam eden Vali Yardımcısı Şenol Koca, "Ocak ayı ile birlikte, AB fonlarından daha etkin yararlanmak için, çeşitli girişimlerde bulunduk. Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi (ABMAR) ekibimizi yenileyerek başladığımız süreçte, kamu kurumları ve kaymakamlıklar bünyesinde proje ofisleri oluşturduk. Bu ofislerimizde görev alacak arkadaşlara ABMAR uzmanlarımızca, "Proje Döngüsü Yönetimi" eğitimleri verildi. Yeni dönemde de eğitimlerimiz sürecektir. 1 yılda inanılmaz bir mesafe katettik. Mardin olarak Avrupa Birliği Katılım öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA projelerinde 58.sıradan 45.sıraya yükseldik. Hedefimiz 1 yıl içerisinde ilk otuz il arasına girmektir. Bunun için arkadaşlarımız çalışmalarını çok yoğun bir şekilde sürdürüyor. Proje teklif çağrılarının yoğun olarak yapılacağı bir döneme girilmek üzere olunduğundan, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın, sivil toplum örgütlerimizin kısacası herkesin bu sürece daha çok katılımını ve katkı vermesini bekliyorum." diyerek beklentilerini katılımcılarla paylaşmıştır.

         Vali Yardımcısı Şenol Koca'nın ardından, ABMAR Koordinatörü Murat Kaya, yaptığı sunumda, katılımcılara, 2011 yılına ait Mardin'de yürütülecek AB Projeleri, Mardin'de yürütülen IPA (AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) Projeleri ve açık olan yerel, ulusal ve uluslararası proje hibe çağrıları hakkında bilgi vermiştir. Toplantının sonunda ise, ABMAR Koordinatörü Murat Kaya ve DİKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Uncu, açık olan hibe çağrılarıyla ilgili, katılımcıların sorularını yanıtlamıştır.


Güncelleme: 25/08/2011 / Hit: 6,950

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı