ENGLISH
  Güncelleme: 22/11/2011

* Arım, Balım, Pteğim Projesi

Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki arıcılık sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin rekabet edilebilirliğini artırmak amacıyla, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nce hazırlanan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından onaylanan toplam 9.3 Milyon Avro bütçeli "Arım, Balım, Peteğim Projesi"nin tanıtımı gerçekleştirilmiştir.

Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Sayın Ersin ERDOĞAN da projenin tanıtım toplantısına katılanlara salyt sunumu eşliğinde teknik bilgiler vermiştir. 36 ay sürecek projenin uygulama alanlarının Ordu, Giresun, Rize, Trabzon, Sinop ve Samsun illeri olduğunu belirten Ersin ERDOĞAN, 38.000 kişinin sektör ile ilgili olmasına rağmen sadece 73 imalatçı KOBİ bulunduğunu, bu sebeple projenin KOBİ'lerin yüksek standartlarda ürün geliştirmesine ve pazarlamasına yardımcı olacağını belirtmiştir. Bu proje ile arı ürünlerinin katma değeri yüksek şekilde işlenmesi, uluslararası akredite olmuş bir laboratuvarda analizlerinin yapılması, ürün geliştirmenin, ürün çeşitliliğinin ve pazarlama imkanının artırılması hedeflenmektedir.

"Arım Balım Peteğim Projesi"nin Türkiye'nin AB'ne giriş sürecindeki çalışmaların bir sonucu olduğunu söyleyen Ordu Valisi Sayın Orhan DÜZGÜN konuşmasında proje sayesinde, Doğu Karadeniz Bölgesindeki arıcıların üretecekleri balların ve diğer ürünlerin Avrupa Birliği standartlarında olacağını belirtmiştir.


Güncelleme: 22/11/2011 / Hit: 9,021

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı