ENGLISH
  Güncelleme: 22/11/2011

* Hareket Eden Kültürler Projesi

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu-II Hibe Programı'nın üç bileşeninden biri olan Kültür ve Sanat Hibe Programı'nın temel amacı, Avrupa Birliği ve aday ülkeler ile kültürel alanda işbirliği oluşturmak, bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri arasında kurulan ortaklıkları desteklemek ve sürdürülebilir işbirliği ve diyalog ortamını geliştirmektir. Bu program ile aynı zamanda AB ve Türkiye sivil toplumu arasında tecrübe ve bilgi paylaşımının sağlanması, ilişkilerin güçlendirilmesi, AB'de ve Türkiye'de karşılıklı anlayışın geliştirilmesi de hedeflenmektedir. Program kapsamında Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerde kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarından gelen 18 projeye yaklaşık  2.2 Milyon Euro hibe finansmanı sağlanmıştır.

Ordu Kültür Sanat Eğitim ve Konservatuar Hizmetleri Derneği tarafından hazırlanan "Hareket Eden Kültürler" (Moving Cultures) isimli projesi de hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nin desteği ile hazırlanan proje Ordu ile Finlandiya Valkeakoski illeri arasındaki ortak kültürel değerleri ortaya çıkararak ikili ilişkileri geliştirmek amaçlamaktadır.

Finlandiya'nın Valkeakoski Belediyesi'nin Ritvala Gençlik Derneği (Ritvala Youth Association) ile birlikte yürütülen "Hareket Eden Kültürler" projesi kapsamında Finlandiyalı heyet, çalışma ziyaretlerinde bulunmak üzere Ordu'ya gelmiştir.

"Hareket Eden Kültürler" projesinin Eş Koordinatörü Valkeakoski Belediyesi'nden Johanna GARANT Başkanlığında, Ritvala Gençlik Derneği Başkanı Leena VALKEAPAA,  Valkeakoski Konservatuarı Müdürü Kirsimarja KİVİRUUSU, Silta Halk Dansları Kültür Derneği Müdürü Jutta WRANGEN, Ritvala Gençlik Derneği Yöneticisi Iris PİRKKANEN, Ritvala Sanat Korosu Müdürü Sari METSAKYLA'dan oluşan Finlandiya Heyeti, Proje Eş Koordinatörü Ersin ERDOĞAN ve proje ortağı Ordu Kültür Sanat Eğitim ve Konservatuar Hizmetleri Derneği yöneticisi Mehmet KEFELİ ile birlikte Vali Orhan DÜZGÜN'ü makamında ziyaret etmişlerdir.

Avrupa Birliği destekli bu proje kapsamında Ordu'ya gelen Finlandiyalı heyeti Ordu'da görmekten memnuniyet duyduklarını söyleyen Ordu Valisi Sayın Orhan DÜZGÜN Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde pek çok projenin Avrupa Birliği'ne üye ülkelerle ortak yürütüldüğünü, Türkiye'de, eğitimden kültüre, sağlıktan turizme pek çok konuda da ciddi ilerlemeler sağlandığını belirtmiş ve Finlandiyalı heyete başarı dileklerini sunmuştur.

"Hareket Eden Kültürler Projesi"nin Eş Koordinatörü Johanna GARANT da ziyarette yaptığı açıklamada, "Ordu'ya 1.5 yıl önce başka bir proje kapsamında da gelmiştim. Ordu çok güzel bir şehir. Bizim şehrimizle benzer kültür özellikleri olan bir şehir. Bu sebeple bu projeye ortak olduk ve karşılıklı kültürlerimizi tanıtmak istiyoruz. Avrupa şu anda bir kriz içinde. Bu krizi sizlerle beraber çalışarak aşabiliriz. Bu projelerle kültürel açıdan insanlar arasındaki beyinlerde oluşan olumsuzlukları kaldırabilirsek, bunun da devletlerin kendi aralarındaki sınırların kaldırmasına bir vesile olacağına inanıyorum" demiştir.

Projenin amacıyla ilgili Proje Koordinatörü Sayın Ersin ERDOĞAN da yaptığı açıklamada Ordu ili ve civarında uygulanmakta olan Mayıs Yedisi şenlikleri halen Finlandiya Valkeakoski bölgesinde de uygulanmakta olduğunu ve benzer etkinliklerle kutlandığını, bu proje ile her iki ülkede de Mayıs Yedisi Festivalleri yaparak bu etkinlikleri ileri süreçte geniş işbirlikteliklerine çevirmek amaçladıklarını bildirmiştir.

Ayrıntılı Bilgi:

http://www.orduab.gov.tr/


Güncelleme: 22/11/2011 / Hit: 8,726

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı