ENGLISH
  Güncelleme: 10/11/2011

* "Avrupa Birliği'ne Uyum Ordusu" Projesi Kapsamında 29-30 Eylül 2011 Tarihli AB Müktesebatı Eğitimi

Avrupa Birliği Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının işbirliği içerisinde sürdürmekte olduğu "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi" kapsamında AB Bakanlığı tarafından "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" yayınlandı ve Ordu Valiliği tarafından sunulan "Avrupa Birliği'ne Uyum Ordusu" adlı proje hibe desteği almaya hak kazandı. Proje faaliyetleri 21 Haziran 2011 tarihinde başladı.

"Avrupa Birliği'ne Uyum Ordusu"  isimli proje kapsamında 29-30 Eylül 2011 tarihlerinde Ordu Valiliği Toplantı Salonu'nda Eğiticilerin Eğitimi faaliyeti kapsamında "AB Müktesebatı Eğitimi" gerçekleştirildi. Eğitime, aralarında kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve projelerde yer almak isteyen vatandaşların olduğu geniş bir dinleyici kitlesi katıldı. Ordu Valiliği AB Birim Koordinatörü Ersin Erdoğan yaptığı açılış konuşmasında projeleri ile Ordu'da AB sürecinin doğru algılanması için çalışmalar yapacaklarından bahsettiler.

Eğitimin 29 Eylül tarihinde gerçekleşen bölümünde, Avrupa Birliği Bakanlığı Katılım Politikası Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Sayın Can Büyükpamuk; Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Sayın Arzu Akar ve Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Sayın Faruk Yazıcıoğlu sırasıyla "Türkiye AB İlişkileri ve Müzakere Süreci", "Birlik Programları" ve "AB Mali Yardımları" isimli sunumlarını gerçekleştirdiler.

Eğitimin 30 Eylül tarihinde gerçekleşen bölümünde, Avrupa Birliği Bakanlığı Katılım Politikası Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Sayın Nurseren Budak, AB İşleri Uzman Yardımcısı Sayın Pınar Numanoğlu ve AB İşleri Uzman Yardımcısı Sayın Erkin Soysaldı sırasıyla "AB Müzakere Sürecinde Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Politikası", "AB'nin Balıkçılık Politikası" ve  "Tarım ve Kırsal Kalkınma" isimli sunumlarını gerçekleştirdiler.

ordu_29_30eylul2011_ab_muktesebati_egitimi

 

ordu_29_30eylul2011_ab_muktesebati_egitimi

 


Güncelleme: 10/11/2011 / Hit: 9,273

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı