ENGLISH
  Güncelleme: 22/11/2011

* Avrupa Birliği Ordu Sürekli Eğitim Merkezi

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" çerçevesinde Ordu Valiliği tarafından uygulanan "Avrupa Birliği'ne Uyum Ordusu" isimli proje kapsamında, Ordu Valiliği hizmet binası içinde AB ile ilgili konularda eğitim vermek üzere "Avrupa Birliği Ordu Sürekli Eğitim Merkezi (ABOSEM)" oluşturulmuştur.

Ordu Valiliği bünyesinde kurulan "Avrupa Birliği Ordu Sürekli Eğitim Merkezi"nde AB ve fon kaynakları ile ilgili eğitim çalışmaları 10 Ekim 2011 tarihinde başlamıştır.  "Avrupa Birliği'ne Uyum Ordusu" adlı proje kapsamında oluşturulan "Avrupa Birliği Ordu Sürekli Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek bu eğitimlere valilik personeli, kamu kurumları personeli, sivil toplum örgütleri üyeleri katılacaktır. Eğitim alan kursiyerlerin eğitimleri bittikten sonra AB uzmanları gözetiminde yazılı ve sözlü seviye sınavına tabi tutulacağını belirten Ordu Valiliği AB VE Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Direktörü Sayın Ersin ERDOĞAN, sınavda başarılı olanların "Eğiticilerin Eğitimi" etabına dahil edileceklerini ve AB eğitmenliği sertifikası alacaklarını belirtmiştir.

Ordu Valiliği bünyesinde oluşturulan Sürekli Eğitim Merkezi'nin ihtiyaç duyulduğunda ilin insan kaynaklarını geliştirmeye yönelik olarak, hem AB ile ilgili konularda, hem de diğer insan kaynaklarını geliştirmeye yönelik eğitim faaliyetlerinde ve bilgilendirmelerde kullanılabilecektir.


Güncelleme: 22/11/2011 / Hit: 8,571

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı