ENGLISH
  Güncelleme: 08/06/2011

* 9 Mayıs Avrupa Günü

 

9 Mayıs Avrupa Günü, Ordu'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmış, bu etkinlikler çerçevesinde Ordu Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü İlhan ÖZTÜRK, Proje Uzmanı Ertuğrul TOMBUL, Proje Uzmanı Oğuzhan ÖRENLİ'den oluşan heyet, Vali Orhan DÜZGÜN'ü makamında ziyaret etmiştir.
9 Mayıs Avrupa Günü'nü kutlayan Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu'nun Türkiye'de en fazla hibe alan illerin başında geldiğine dikkat çekmiş ve Ordu'ya çok ciddi projelerin kazandırıldığını belirtmiştir.

Ordu Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nin, "Avrupa Günü" dolayısıyla Ordu Kültür Sanat Merkezi Sergi Salonu'nda, okullar tarafından yürütülmekte olan AB Projeleri Sergisi'nin açılışı Vali Orhan DÜZGÜN'ün de katılımıyla gerçekleşmiştir. Serginin açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, "AB Projelerini yürütmekte olan okullarımızı, ‘Avrupa Günü' dolayısıyla açılan bu sergiye katılmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu programlardan uygulamaya yönelik sonuçlar alınmasını arzu ediyoruz. Diğer okullarımıza da benzer projeler ile bundan sonraki çalışmalara katkı sunmalarını bekliyoruz" demiştir.

Vali Orhan DÜZGÜN açılış kurdelesini kestikten sonra, Kabadüz Merkez YİBO'nun "Little Explorers Of Big Democracy", Merkez Güzelordu İilköğretim Okulu'nun "Pastoral Paradise", Merkez Ordu Lisesi'nin "Look After Yourself And The Envıronment", Ünye Arif Nihat Asya Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin "Mesleki Eğitimde Yeni Yöntem ve Uygulamaları Geliştirme", Ünye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin "Assessment İn Vocational Education And Training", Fatsa Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin "Makine Similatör Eğitimi", Merkez Başöğretmen İlköğretim Okulu'nun "Together Food", Merkez Ticaret Meslek Lisesi'nin "Professional Skılls And Employement", Perşembe Gazi İlköğretim Okulu'nun "Geleneksel Çocuk Oyunları", Ünye Rehberlik Araştırma Merkezi'nin "Engellilerin Sosyalleştirilmesi, Topluma Kazandırılması, Mesleğe Yönlendirme" projelerinin sergilendiği stantları gezmiş, projeler hakkında okul yöneticilerinden, proje danışmanı öğretmenlerden ve proje uygulayıcısı öğrencilerden bilgi almıştır.

Okulların AB Proje Sergisi incelemesinde Vali Orhan DÜZGÜN ve davetlilere Başöğretmen İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri tarafından müzik eşliğinde ‘Ordu Karşılaması' oyununu gösterisi yapılmıştır.

 

ordu_9_mayis_11

ordu_9_mayis_11

 


Güncelleme: 08/06/2011 / Hit: 8,492

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı