ENGLISH
  Güncelleme: 22/11/2011

* Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Projesi

Kadınların istihdam edilebilirliğini artırmak, kadın girişimciliğini desteklemek ve kadınların işgücü piyasasına katılımları önündeki kültürel ve diğer engelleri azaltmak amacıyla "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı" çerçevesinde, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nce hazırlanan ve  Merkezi Finans ve İhale Birimi'nce kabul edilen "Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var" adlı projenin açılış ve tanıtım toplantısı 25 Ocak 2011 tarihinde Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.

"Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var" projesi, Ordu Valiliği, İl Özel İdaresi, Ordu Üniversitesi, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve Ulubey Girişimci Kadınları Destekleme Derneği tarafından yürütülecektir.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı" Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. "Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var" projesinin toplam bütçesi 128.510,36 Avro olup, bu tutarın 12.851,04 Avro'luk kısmı Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği‘nin eş finansman katkısıdır.

Ordu ilinde kadın girişimciliğini desteklemeyi hedefleyen proje ile kadınların ortak girişimler kurmaları sağlanacaktır. Proje kapsamında işsiz ve işgücüne dâhil olmayan kadınlardan olmak üzere İŞKUR' a kayıtlı 100 kadın seçilecek ve "Ortak İş Kurmanın Faydaları ve Şekilleri" konusunda bilgilendirileceklerdir.


Güncelleme: 22/11/2011 / Hit: 9,338

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı