ENGLISH
  Güncelleme: 08/06/2011

* 9 Mayıs 2011 Avrupa Günü Kutlaması

Uşak Valiliği Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi (ABKOM) tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde; ‘9 Mayıs Avrupa Günü' konulu panel ve kokteyl düzenlenmiştir. Panel aynı zamanda Uşak AB UDYK toplantısının dördüncüsü ile birleştirilerek, kapsam ve içeriği genişletilmiş hale getirilmiştir. ‘9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri'nin duyurulması için daha önce PCM kursu almış kişilere ve STK'lar ile resmi dairelerin tüm birimlerine birer davetiye gönderilmiştir. Ayrıca yaptırılan afişlerin şehrin değişik yerlerinde sergilenmesi suretiyle halkın etkinlikten haberdar olması sağlanmaya çalışılmıştır.

usak_9_mayis_2011_avrupa_gunu

Panelin açılışında bir konuşma yapan Vali Özdemir ÇAKACAK, Uşak'ta AB fon ve mali kaynaklarından azami ölçüde yararlanılması amacıyla; kurum ve kuruluşların proje faaliyetlerini teşvik etmek, gerekli desteği sağlamak, yürütülmekte olan AB projelerinin koordinasyonunu, tanıtımını ve kamuoyu ile paylaşımını sağlamak üzere ilimizde 2010 yılının Temmuz ayında ABKOM'un kurulduğunu kaydetmiştir.

usak_9_mayis_2011_avrupa_gunu

Panelde daha sonra Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Ozan ÖRMECİ ‘Uşak Üniversitesi AB Eğitim ve Araştırma Merkezinin Faaliyetleri' konulu ve Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fulya AKYILDIZ ise ‘AB Süreci ve Türkiye' konulu sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.

Panel sonunda ‘Benim Gözümde AB' konulu resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren 9 öğrenciye başarı belgeleri ile birlikte hediye olarak birer dijital fotoğraf makinesi Vali Özdemir ÇAKACAK tarafından takdim edilmiştir.

Ödül töreninden sonra fuaye salonuna geçen davetliler, Uşak Anadolu Güzel Sanatlar öğrencilerinin verdiği klasik müzik dinletisi eşliğinde dereceye giren eserleri incelemişlerdir. Kokteyl süresince davetlilerle ve dereceye giren öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Özdemir ÇAKACAK, AB konusunda öğrencilerle ve davetlilerle söyleşi yaparak, fotoğraf çektirmiştir.  

usak_9_mayis_2011_avrupa_gunu

‘Benim Gözümde AB' konulu yarışmaya resim ve kompozisyonlarıyla katılan tüm öğrencilere de birer teşekkür belgesi gönderilmiştir.

Paneli Vali Özdemir ÇAKACAK, Vali Yardımcısı Mehmet ÜNAL, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan UZUN, Emniyet Müdürü Cafer ŞAHİN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet ECEMİŞ, daire müdürleri ve davetliler izlemiştir.

usak_9_mayis_2011_avrupa_gunu


Güncelleme: 08/06/2011 / Hit: 9,463

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı