ENGLISH
  Güncelleme: 04/02/2010

Çok Yararlanıcılı IPA Sosyo-Ekonomik İşbirliği Hibe Programı

 

Çok Yararlanıcılı (Multi-beneficiary) IPA Programı kapsamında finanse edilen Sosyo-Ekonomik İşbirliği Hibe Programı proje teklif çağrısı 3 Şubat 2010 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından duyurulmuştur. Sosyo-Ekonomik İşbirliği Hibe Programının amacı aday ve potansiyel aday ülkelerdeki sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, odalar, işçi ve işveren örgütleri, tüketici örgütleri, araştırma merkezleri ve düşünce kuruluşları (think tank) vb. kuruluşlar ile söz konusu kuruluşların AB üyesi ülkelerdeki muhatapları arasında AB müktesebatının uygulanmasına destek olmak amacıyla kalıcı işbirliklerinin oluşturulmasını sağlamaktadır. Bu çerçevede, aday ve potansiyel ülkelerdeki kuruluşlar ile AB üyesi kuruluşların ortaklaşa geliştirecekleri ve sosyo-ekonomik konularda işbirliği kurulmasını hedefleyen projelere hibe desteği sağlanacaktır. Program kapsamında finansman sağlanacak proje konuları aşağıda sunulmaktadır:

  • İşyeri güvenliği ve sağlığı;
  • Ürün güvenliği ve tüketici sağlığı;
  • Rekabetçilik, yenilikçilik ve Ar-Ge;
  • Özelleştirme ve özel sektörün güçlendirilmesi
  • Çevre ve yenilenebilir enerji;
  • Sosyal sorumluluk
  • Dezavantajlı grupların (kadınlar, engelliler, yoksullar vb.) ekonomik ve sosyal hayata kazandırılması

Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sosyo-Ekonomik İşbirliği Hibe Programının bütçesi 5.000.000 Avro olup proje başına sağlanacak en yüksek hibe desteği 500.000 Avro olacaktır. Projeler için başvurular Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğünün Brüksel'deki merkezine İngilizce olarak yapılacaktır. Başvurular 6 Mayıs 2010 tarihinde sona erecektir. Hibe Programına ilişkin program rehberi ve başvuru belgeleri aşağıda sunulmaktadır:

Başvuru Belgeleri

Sosyo-Ekonomik İşbirliği Hibe Programı Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bir programdır. Bu sebeple, teklif çağrıları ile ilgili resmi duyurular Avrupa Birliğinin hibe programları ile ilgili duyuruların yapıldığı EUROPEAID web sayfasında yapılmaktadır. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin Hibe programının uygulama ve duyurusu ile ilgili resmi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Ancak, program ile ilgili gelişmeler Avrupa Birliği Genel Sekreterliği web sayfasında Ülkemizdeki kuruluşları bilgilendirme amacıyla duyurulacaktır.

 

Europeaid Web Sayfası:

http://ec.europa.eu/europeaid/work/funding/index_en.htm

 


Güncelleme: 04/02/2010 / Hit: 9,251

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı