ENGLISH
  Güncelleme: 05/05/2008

AB Yayında-II Hibe Programı (YENİ DUYURU)

AB Yayında-II Hibe Programı

Avrupa Birliği (AB) ile ilgili konuların kamuoyuna aktarılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi katılım sürecinin önemli öncelikleri arasındadır. Bu çerçevede, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından 2006 yılı sonunda uygulanmasına geçilen "AB Yayında Hibe Programı" kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla televizyon kanalları ile prodüksiyon şirketleri tarafından sunulacak projelere finansman sağlamayı hedeflemiştir. Bu kapsamında beş farklı projeye finansman sağlanmıştır.

Kamuoyunun AB ile ilgili konular bilgilendirilmesi konusunun önemi çerçevesinde Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından AB Yayında Hibe Programının ikinci aşaması ile ilgili duyuru 17 Nisan 2008 tarihinde yapılmıştır.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'nun iletişim stratejisi kapsamında geliştirilen AB Yayında-II Hibe Programının temel amaçları şunlardır: 

  • Kamuoyunun Avrupa Birliği konusundaki bilgi ve birikimin arttırılması;
  • Katılım süreci ile etkilerinin anlatılması ve AB üyeliğine yönelik desteğin arttırılması;
  • AB-Türkiye ilişkileri ile katılım süreci konusundaki mitlerin ve yanlış anlamaların ortadan kaldırılması.

AB Yayında-II Hibe Programının toplam bütçesi 560.000 Avro olarak belirlenmiştir. Program kapsamında başvuru yapacak kuruluşların projeleri için sağlanacak en yüksek hibe miktarı 100.000 Avro, en düşük hibe miktarı ise 70.000 Avro olacaktır.  

Hibe Programına başvuru yapabilecek kuruluşlarda aşağıdaki belirtilen şartları taşıması gerekmektedir:

  • Tüzel kişiliğe sahip olmak,
  • Devlete ait veya özel televizyon kanalı olmak ya da görsel-işitsel yapım şirketi olmak
  • Projenin hazırlığından ve yönetiminden ortaklarıyla birlikte doğrudan sorumlu olması, aracı olarak hareket etmemesi,

Başvuru formu dahil hibe programı ile ilgili tüm dokümanlara Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonunun web sitesinden ulaşılabilir (http://www.avrupa.info.tr/)

AB Yayında-II Hibe Programı ile ilgili olarak 16 Mayıs 2008 tarihinde Avrupa Birliği İstanbul Bilgi Merkezinde (Mete Cad. Park Apt. No: 30-32 Taksim, İstanbul) saat 10:00'da genel katılıma açık bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

AB Yayında-II Hibe Programı kapsamında sunulacak projeler için son başvuru tarihi 14 Temmuz 2008 saat 16:00'dır. Başvurular Avrupa komisyonu Türkiye Delegasyonuna yapılacaktır.

BAŞVURU BELGELERİ (Belgeler İngilizce'dir)

DİĞER BİLGİ BELGELERİ (Belgeler İngilizce'dir)


Güncelleme: 05/05/2008 / Hit: 13,486

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı