ENGLISH
  Güncelleme: 23/06/2020

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Başkanlığında EaSI Programı Teklif Çağrıları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

EaSI Programı Teklif Çağrıları Çevrimiçi Bilgilendirme Toplantısı 23 Haziran 2020 tarihinde Avrupa Birliği Başkanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI başkanlığında Çalışma Bakanlığı yetkilileri, sendikalar, STKlar, Akademisyenler, uluslararası kuruluşlar, kamu kurumlarından ilgili kişiler ve AB  ve  Dış  İlişkiler  birimlerinden uzmanların  katılımıyla gerçekleştirildi.

AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Projeler Genel Müdürü Bülent Özcan’nın moderasyonunda yürütülen toplantının açılış konuşmalarında Toplantının açılışında sırasıyla HAK İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dr.Osman Yıldız, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu(TİSK) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevzat Seyok, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ve Avrupa Birliği Başkanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı söz aldılar.

EaSI Programı bilgilendirme toplantısında konuşmacılar EaSI Programı kapsamındaki projelerde yer almanın ülkemiz adına bir sorumluluk ve prestij olduğunun altını çizdiler ve bu projelerin ülkemizin sosyal politika alanındaki değişim ve gelişmelere uyum kapasitesini artırması ve AB sürecine katkı sağlaması açısından önemi noktasında ortak görüş bildirdiler.

Facebook üzerinden canlı olarak da yayınlanan ve 107 katılımcının yer aldığı toplantıda, Birlik Programları ve Sınır Ötesi İşbirliği Başkanı Şebnem Sözer ve AB İşleri Uzmanı Arzu Akar tarafından EaSI Programı altındaki açık teklif çağrılarına ilişkin bilgilendirmede bulunulmuştur.. Katılımcılara proje başvurularını nasıl yapmaları gerektiği, başvuruda nelere dikkat etmeleri gerektiğine ilişkin bilgiler verilerek katılımcıların soruları cevaplandırılmıştır.

EaSI Programı kapsamında ülkemizden paydaşların istifade edebileceği halihazırda açık olan 3 teklif çağrısı bulunmaktadır. Bu çağrılar aşağıda sıralanmıştır:

  1. Çalışanların İşe Yerleştirilmesinde İdari İşbirliğinin  ve Bilgiye Erişimin Güçlendirilmesi (VP2020/07)
  2. Endüstriyel İlişkilerde Uzmanlığın İyileştirilmesi   (VP2020/04)
  3. İşçi/İşveren temsilcilerinin bilgilenme, istişare ve katılımcılık Sorumluluklarının Güçlendirilmesi (VP2020/08)

Çağrıları detaylı incelemek için yanlarında yer alan bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

Toplantı kaydını facebook üzerinden izlemek için tıklayınız.

EaSI Programı Açık Teklif Çağrılarına erişim için tıklayınız.

Toplantıda yapılan EaSI Programı sunumuna erişmek için tıklayınız


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 23/06/2020 / Hit: 5,138

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı