ENGLISH
  Güncelleme: 16/05/2012

* 29 Mart 2012 Tarihli Niğde İli Birinci AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Niğde ili 2012 yılı Birinci AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı 29 Mart 2012 tarihinde Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı. Niğde İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Sn. Hacı İbrahim TÜRKOĞLU başkanlığındaki toplantıya kaymakamlar, kurul üyeleri ve kurumların proje ofisleri görevlileri katılım sağladı.

Toplantıda Niğde Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından AB UDYK’nın kuruluşu, yapısı ve görevleri, Niğde Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından 2012 yılı ilk üç ayında yapılan ve aşağıda yer alan konu başlıklarında sunum yapıldı:

1)      İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı II Faaliyetleri: Program kapsamında Niğde Valiliği tarafından Avrupa Birliği Bakanlığı’na sunulan “Niğde’de AB Esintisi” adlı proje hakkında bilgi verildi.

2)      İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı ΙΙ “Bölgesel Projelere Destek Bileşeni” 5. İstişare Toplantısı: İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı II kapsamında 23 Mart 2012 tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet Cangir’in başkanlığında Adana, Mersin, Niğde ve Aksaray İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcıları ve Valilik AB Birimleri personelinin katılımlarıyla yapılan “Bölgesel Projelere Destek Bileşeni” 5. istişare toplantısı hakkında bilgi verildi. Projenin konusu olan “Tüketicinin Korunması” hakkında kurul üyeleri ve katılımcıların görüşleri alındı.

3)      AB Projeleri Envanteri: Niğde Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından Niğde’de bugüne kadar uygulanan tüm AB projelerinin tespiti amacıyla başlatılan “AB Proje Envanteri” çalışması hakkında bilgi verildi.

4)      MİME Projesi: Niğde Valiliği’nin 2011 yılında kabul edilen Hayatboyu Öğrenme Programları kapsamındaki Leonardo da Vinci – Vetpro projesi olan “Mahalli İdarelerde Mesleki Eğitim (MİME) “ adlı projenin uygulama süreci hakkında bilgi verildi.

Toplantıda daha sonra Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde Yatırım Ofisi uzmanı  tarafından Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odaları Forumu-II: AB-Türkiye Odaları Ortaklık Hibe Programı kapsamında Niğde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sunulan proje hakkında sunum yapıldı. Toplantı güncel hibe duyuruları hakkında bilgilendirmenin yapılması ve kurul üyelerinin sorularının cevaplandırmasından ardından sona erdi.

 


Güncelleme: 16/05/2012 / Hit: 7,102

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı