ENGLISH
  Güncelleme: 26/09/2011

* 25 Mart 2010 Tarihli Niğde İli Birinci AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Daire Başkanlığı 20.01.2010 tarihli 2010/96 Sayılı Genelgeye istinaden kurulan ve üç ayda bir toplanacak olan "AB'ye Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu"nun ilk toplantısı  25.03.2010 tarihinde Niğde Valisi Âlim Barut Başkanlığında İl Özel İdare Meclis Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya, İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Daire Başkanlığı tarafından İl Daimi Temas Noktası seçilen Vali Yardımcısı Polat Kara, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl ve İlçe Kaymakamları, İlgili Kurum Müdürleri, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Belediye Başkan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı, Ticaret Borsası Başkanı ve ilgili Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları katıldı. Avrupa Birliği'ne uyum süreci değerlendirilerek, Niğde ili için AB fonlarından yararlanmak adına yapılabilecekler dile getirildi. Ayrıca, Niğde ValiliğiAvrupa Birliği Proje Uzmanlık Eğitimi alan ve proje sorumlusu olarak görev yapan Ayşegül Çakmak Uğur bir konuşma yaparak ilin yararlanabileceği proje başvuruları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Daha sonra karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak bir sonraki toplantının daha verimli olması için neler yapılabileceği konusunda mutabakata varıldı.

                   

                   


Güncelleme: 26/09/2011 / Hit: 7,693

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı