ENGLISH
  Güncelleme: 21/10/2011

* 18 Ekim 2011 Tarihli Konya İli Dördüncü AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde sürdürmekte olduğu ve bir yılını doldurmuş olan "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi"  kapsamında, Konya ili Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu dördüncü toplantısı, 18 Ekim 2011 tarihinde İl Özel İdaresi İl Meclis Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

konya_2011_4_udyk_18_10_2011

AB İl Daimi Temas Noktası Konya Vali Yardımcısı Sayın Dr. Sefa ÇETİN başkanlığında gerçekleşen toplantıya, 31 ilçe Kaymakamı, Üniversite, Odalar, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl temsilcileri ve Belediye Başkanlıkları temsilcileri, Mevlana Kalkınma Ajansı temsilcisi ve AB Proje Koordinasyon Merkezi çalışanları katılmıştır.

konya_2011_4_udyk_18_10_2011

AB İl Daimi Temas Noktası Konya Vali Yardımcısı Sayın Dr. Sefa ÇETİN yapmış olduğu açılış toplantısı ile 2011 yılı AB Koordinasyon Merkezince yapılan faaliyetler hakkında genel bilgilendirmede bulunmuştur. Avrupa Birliği sürecinde Konya ilinde gerçekleşecek çalışmaların koordineli bir şekilde yürütülmesi için gerekli alt yapı ve iletişim ağının kurulması çalışmalarının devam ettiğini, yapılacak proje başvurularının AB Koordinasyon Merkezi bilgilendirilerek il bazında istatistik tutulmasının Konya ilindeki eksiklikleri gidermede faydalı olacağını belirtmiştir. Ayrıca, yapılacak ortak çalışmalar neticesinde AB Koordinasyon Merkezi müdürü ve proje uzmanlarının desteklerinin artarak devam edeceğini, kurumların ve kaymakamlıkların proje hazırlama eğitim ve yazım çalışmalarında ilgili merkeze danışabileceklerini ifade etmiştir.

AB İl Daimi Temas Noktası Konya Vali Yardımcısı Sayın Dr. Sefa ÇETİN ardından söz alan AB Koordinasyon Merkezi Müdürünce açık hibe duyuruları sunumu gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda Kaymakamlık ve diğer kurumların yapacağı başvurularda AB Koordinasyon Merkezinin desteğe hazır olduğu belirtilmiştir.

Toplantıda kurul üyelerinin AB Koordinasyon Merkezi ile daha yoğun işbirliğine ihtiyaç duyduğu, Konya ilinin yararlanabileceği Avrupa Birliği hibe ve yardımlardan nasıl daha fazla yararlanabileceği hususları gündeme getirilmiştir.


Güncelleme: 21/10/2011 / Hit: 7,550

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı