ENGLISH
  Güncelleme: 25/08/2011

* Esnafa Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi

 

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen eğitim faaliyetleri çerçevesinde hazırlanan ve esnafların AB Hibe Kaynağından daha fazla yararlanmalarını sağlayacak olan, Proje Döngü Eğitim seminerleri 15 Nisan 2011 tarihinde başladı.

Konya Esnaf Odaları Birliği'ne bağlı 86 esnaf odasında görev yapan genel sekreterlere yönelik olarak düzenlenen ve üç gün sürecek olan eğitim seminerlerinin ilk bölümü dün Birlik Konferans Salonu'nda başladı. Birlik Başkanı Bekir Duvarcı, programın açılışında yaptığı konuşmada seminerlerin amacının esnafa yeni yasalar ve AB Hibe Kaynaklarından daha fazla yararlanmalarına zemin hazırlamak olduğunu söyledi. Duvarcı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının ve Esnaf ve Sanatkâr Değişim, Dönüşüm, Destek Strateji Belgesi ve Eylem Planı (ESDEP)  3-D Planı çerçevesinde verilecek eğitimle birliğe bağlı odalara AB Fonlarından ve Kalkınma Ajanslarından alınacak hibelerden daha fazla yararlanma yollarının açılacağını belirtti. Duvarcı ayrıca, amaçlarının yaşanan krizler nedeniyle sıkıntılı günler geçiren esnaflarımızın gelir seviyelerini yükseltmek ve yeniden hareketli günlerine dönmelerini sağlamak olduğunun altını çizdi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyit Ali Büyük ise yaptığı konuşmada seminerler hakkında bilgi verdi. Büyük, "Yüksek Planlama Kurulu tarafından kabul edilen, ‘Esnaf ve Sanatkâr Değişim, Dönüşüm, Destek Strateji Belgesi ve Eylem Planı çerçevesinde verilen seminerler sayesinde esnaflarımızın yüzleri gülecek. Konya olarak yaşanan krizlere rağmen çok iyi yerlere geldik. AB Hibelerinden ve Kalkınma Ajanslarından en fazla kaynak kullanan 3. iliz. Bu oranın daha üst seviyelere çıkması ve esnaflarımızın imkânlardan daha fazla yararlanmaları için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler her zaman hazırız. 17 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek olan seminerlere gösterilen ilgi bizleri de mutlu etti. Umarım bu süreçten sonra esnaflarımız kaynak kullanımı konusunda daha önemli adımlar atarlar ve yaşadıkları sıkıntılı günleri bir an evvel gerilerde bırakır. Oda başkanlarımız ve genel sekreterlerimiz bu seminerden edindikleri bilgileri esnaflarımız ile paylaşarak onları kaynaklardan nasıl yararlanmaları konusunda bilgilendirecek. Bu neden genel sekreterlerimize önemli bir görev düşüyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seminere katılan Esnaf Odaları Genel Sekreterlerine,  AB ve Kalkınma Ajansları için proje teklifi hazırlama ve uygulama konusunda destek olunmak amacı ile analız, planlama ve uygulama konularını içeren, ‘Proje Döngü Eğitimi' konusunda aydınlatıcı bilgiler verildi.


Güncelleme: 25/08/2011 / Hit: 7,769

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı