ENGLISH
  Güncelleme: 08/06/2011

* 9 Mayıs 2011 Avrupa Günü Kutlaması

 

9 Mayıs 2011 Salı günü Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) OKÜ AB Kulübü önderliğinde, Osmaniye TOBB Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Portekiz'den gelen öğrenci ve öğretmenlerin katılıyla ‘AB Günü' etkinliği düzenlenmiştir. Etkinlik, OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut GÜL tarafından Üniversitenin bölümleri ve akademik faaliyetleri hakkında katılımcılara yapılan bilgilendirme ile başlamıştır. Daha sonra Osmaniye TOBB Fen Lisesi Öğrenci Korosu'nun seslendirmiş olduğu Türkçe ve Portekizce şarkıların ardından halkoyunları ekibinin gösterisi ile programa devam edilmiştir.

Daha sonra Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından bir çello dinletisi gerçekleştirilmiştir. Ardından, Portekiz'den gelen öğrenci grubu yöresel halkoyunlarını sergilemiş ve Türkçe ve Portekizce şarkılar seslendirmişlerdir. Son olarak, program tüm katılımcıların birlikte seslendirdiği şarkılarla sona ermiştir.

3-5 Mayıs 2011 tarihleri arasında OKÜ Bahar Şenliklerinde, hem 9 Mayıs Avrupa Birliği Günü'nün kutlanması hem de Avrupa Birliği'nin İlde tanıtılması amacıyla Osmaniye Valiliği Proje Koordinasyon Bürosu ile Üniversite Avrupa Birliği Kulübü tarafından ortaklaşa olarak bir stant kurulmuştur. Etkinlikler boyunca AB üyesi bir Türkiye'nin Avrupa'nın geleceğinde anahtar bir rol oynayacağı anlatılmıştır. Aynı zamanda AB üyesi olduğumuzda ülkemizin elde edeceği kazanımlarla ilgili broşürler ziyaretçilere dağıtılmıştır.

30 Nisan-1 Mayıs 2011 tarihleri arasında OKÜ'de bir grup öğrenci ile Çukurova Üniversitesi'nde Erasmus kapsamında eğitim gören öğrenciler gençlik kampında bir araya gelerek sosyal ve kültürel çeşitli etkinliklerde bulunuşlardır.

8 Mayıs 2011 tarihinde Avrupa Günü kutlamaları kapsamında, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu başkanlığında, AB Bilgi Merkezleri koordinatörlüğünde ve Macaristan Büyükelçisinin de katılımlarıyla Cebeli Bereket Kültür Merkezinde Kálmán Balogh ve Gipsy Cimbalom konserleri düzenlenmiştir. Kültür merkezinde Osmaniye Valiliği Proje Koordinasyon Bürosu tarafından bir stant açılmış olup gelen dinleyicilere AB üyesi bir Türkiye'nin Avrupa'nın geleceğinde anahtar bir rol oynayacağı anlatılmıştır. Aynı zamanda AB üyesi olduğumuzda ülkemizin elde edeceği kazanımlarla ilgili broşürler dağıtılmıştır.

osmaniye_9_mayis_2011_avrupa_gunu

osmaniye_9_mayis_2011_avrupa_gunu

osmaniye_9_mayis_2011_avrupa_gunu


Güncelleme: 08/06/2011 / Hit: 7,318

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı