ENGLISH
  Güncelleme: 04/03/2011

* Osmaniye Valiliği AB Bürosu'nun Çalışmaları

Osmaniye Valiliği, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü bünyesinde Valilik Makamı'nın  "Avrupa Birliği ve Proje Koordinasyon Bürosu" kurulmuştur. Bu büro aracılığıyla Osmaniye ilinin, AB fonlarını kullanarak projeler yapmasını sağlamak, hazırlanan bu projelerin, gerek sayısal, gerekse içerik açısından gelişmesini temin etmek, proje üretmek isteyen kamu ve sivil toplum kuruluşları ile belediyelere proje ortağı bulma da yardımcı olmak ve karşılaşılan her türlü sorunda teknik destek sağlanmak amaçlanmaktadır.

                  

Avrupa Birliği ve Proje Koordinasyon Bürosu; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın IPA (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı kapsamında uyguladığı hibe programı çerçevesinde uygun görüp kabul ettiği Osmaniye Valiliği'nin "İş Geliştirme ve KOBİ Destek Merkezi" (İŞÜGEM) adlı projesine de teknik destek vermektedir.

İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığı'nın genelgesiyle AB katılım sürecinde Valiliğinin etkinliğinin arttırılması, tanıtımı ile koordinasyonunu sağlamak amacıyla Valilik Makamı'nın onayları ile "Osmaniye İli Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu" oluşturulmuştur. Osmaniye İl AB temas noktası ve irtibat sağlanacak kişisi olarak Vali Yardımcısı Sadık TUNÇ görevlendirilmiştir.

İlin Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu birinci toplantısını 14 Haziran 2010 tarihinde Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapmıştır.

Osmaniye İli Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulunun ikinci toplantısını 13 Ekim 2010 tarihinde yapılacaktır.

AB ve diğer hibe kaynaklarından ilimizdeki kamu kurumları, belediyeler ile meslek odalarının en yüksek seviyede yaralanmasını sağlamak ve kurumlara proje hazırlamada rehberlik etmek amacıyla Avrupa Birliği ve Projeler Koordinasyon Bürosu görevlileri tarafından hazırlanarak Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansına sunulmuş olan "Avrupa Birliği ve Diğer Fon Kaynaklarına Proje Hazırlama Uygulama ve Yönetimi" adlı projemiz kabul edilmiş ve eğitim amaçlı program uygulanmıştır.

                 

Bu amaçla düzenlenen 80 saatlik "Avrupa Birliği ve Diğer Fon Kaynaklarına Proje Hazırlama Uygulama ve Yönetimi" eğitimi kursuna katılan 36 kursiyere sertifikaları Vali Yardımcımız Mehmet Sadık TUNÇ'un katılımıyla verilmiştir.

                


Güncelleme: 04/03/2011 / Hit: 8,968

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı