ENGLISH
  Güncelleme: 04/03/2011

* Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Muğla Ziyareti

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,  29 Ağustos 2010 Pazar günü Muğla Valiliği'ni ziyaret etmiştir. "Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu" toplantısına katılan Devlet Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış'ın, Vali Fatih Şahin'i makamında ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölgede ve küresel standartlarda parmakla gösterilen, imrenilen bir ülke olduğunu ifade etmiştir. Valiliğin önünde resmi törenle karşılanan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Valilik Şeref Defteri'ni imzalamıştır.

Muğla'nın AB sürecinde önemli bir il olduğuna değinen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, şu açıklamalarda bulunmuştur: "Muğla çok değer verdiğimiz bir il. Ülkemizin Avrupa'ya açılan en önemli kapılarından biri. Burada tatil yapan her turiste Türkiye sevgisi ve Türkiye'nin AB'de yer alması gerektiğini aşılanıyor. Ağırlanan her turist, Türkiye'nin AB üzerindeki müzakere heyetinin doğal üyesi gibi hareket ediyor. Turistlerin yurt dışındaki imajımız açısından çok büyük pozitif desteği oluyor. AB süreci farklı çehreleriyle hayatın her alanını etkiliyor. Bu bir transformasyon projesi.  AB standartlarında bir Muğla hedefine ulaştığınız zaman bizi rahatsız eden bazı balık çiftliklerinin çok daha hijyen ve sağlıklı olması gerektiğini görüyoruz. Zeytinyağı fabrikalarının çevreye zarar vermeden doğayla barışık bir şekilde faaliyetini sürdürmesi gerekiyor".

Muğla Valisi Fatih Şahin sunduğu brifingte, Muğla'da uygulanmakta olan AB projeleri hakkında detaylı bilgi vermiştir. Vali Şahin, ilde 15 milyon liralık AB projesi gerçekleştirildiğini belirtmiştir. 4 milyon liralık projenin de ön incelemeden geçerek onay aşamasında olduğunu kaydeden Şahin "Yılsonuna doğru bu projelerin kabul edilmesini bekliyoruz. AB projeleri ve Kalkınma Ajansı projelerine ağırlık veriyoruz. Bu projelerde farkındalık yaratmak ve altyapı oluşturmak için çalışıyoruz" şeklinde konuşmuştur.

Muğla Valisi Fatih Şahin, Devlet Bakanı Egemen Bağış'a, Kavaklıdere ilçesinde yapılan bakır işlemeli Ibrık hediye ederken, Bakan Bağış da Vali Şahin'e üzerinde lale figürü bulunan İznik çinisi porselen tabak hediye etmiştir.

Başmüzakereci Egemen Bağış Muğla Valiliği ziyaretinin ardından, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'ne geçmiştir. Buradaki toplantıdan sonra da, Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde incelemelerde bulunmuştur. Programında olmamasına rağmen Kemaliye Köyü'nü de ziyaret eden Bağış, ziyareti sırasında Muhtar İbrahim KIVRAK ve Heyetten köy hakkında bilgi almış; köy ziyaret defterini imzaladıktan sonra, bir iftar yemeğine katılmak üzere Dalaman'a geçmiştir.

  

 

  

 

    

 


Güncelleme: 04/03/2011 / Hit: 6,709

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı