ENGLISH
  Güncelleme: 04/03/2011

* Muğla Bir Yılda 15 Milyon Liralık AB Fonu Kazandı

Muğla Valiliği tarafından 2008 yılının Aralık ayında kurulan AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan çalışmalarda kente 15 milyon lira girdi sağlandı.

Yapılan çalışmalarla ilgili Milas'ta düzenlenen toplantıda, AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Merkez Koordinatörü Veli Çelik, ilçedeki dernek yetkililerine bilgi aktardı. Muğla Valisi Dr. Ahmet ALTINPARMAK tarafından desteklenen çalışmalar kapsamında oluşturulan AB Dış İlişkiler Koordinasyonu Merkezi'nde bugüne kadar 121 proje hazırlandığı ve bu projeler kapsamında 15 milyon lira girdi sağlandığı açıklandı.

Şu anda da iki proje üzerinde çalıştıklarını belirten Çelik, "Evrensel atıklardan enerji üretme ve mermer atıklarının mikrolize olarak öğütülerek kimya sanayinde kullanılması projelerini hazırlıyoruz." dedi. Üç yıldan bu yana Muğla genelinde yapılan 121 proje çalışmasından 22 tanesinin eğitim alanında olduğunu dile getiren Çelik, "22 proje şu an itibariyle ön incelemeleri geçen 12 proje var. Bu konuda daha fazla projenin bize ulaşmasını bekliyoruz." diye konuştu.


Güncelleme: 04/03/2011 / Hit: 6,409

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı