ENGLISH
  Güncelleme: 04/03/2011

* Muğla Valiliği'nden 9 Mayıs AB Günü Mesajı

Değerli Muğlalılar,

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Avrupa Birliği ülkelerinde, 9 Mayıs tarihi, 1985 yılından beri "Avrupa Günü" olarak kutlanmaktadır. Avrupa Birliği ile bütünleşme süreci içindeki ülkemizde de, AB ile bütünleşmemizin hedef ve amaçlarının yurttaşlarımız tarafından bilinmesi amacıyla, "9 Mayıs Avrupa Günü"nü ülkemizde de kutlamaktayız.

Muğla'da, 9 Mayıs Avrupa günü nedeniyle, 7-12 Mayıs tarihleri arasında, Muğla Merkez, Marmaris, Bodrum, Milas ve Fethiye'de ana caddelere panolar konularak, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "Avrupa Günü" ile ilgili mesajlarının yurttaşlarımız tarafından görülüp okunması sağlanmaktadır.

Avrupa Birliği ile ilgili konularda, Valiliğimizce yapılan çalışmalardan, AB bünyesindeki fonlardan, yurttaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının azami şekilde yararlanabilmeleri ve bu konuda kendilerine rehber olunması amacıyla, Muğla Valiliği bünyesinde, "AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi" oluşturularak, hizmete verilmiş bulunmaktadır.

Tüm Muğla Halkı'nın ve mesai arkadaşlarımın "9 Mayıs Avrupa Günü"nü kutluyor, AB tarafından sağlanan hibe fonlardan da en verimli ve azami şekilde yararlanmalarını ve bu konuda merkezimize başvurarak gerekli bilgileri edinmelerini diliyorum.

Bu vesileyle, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Güncelleme: 04/03/2011 / Hit: 6,526

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı