ENGLISH
  Güncelleme: 20/11/2012

* Kapadokya’da Avrupa Birliği Otobüsü Faaliyeti

Kapadokya’da Avrupa Birliği Otobüsü Faaliyeti

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen ve “İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor” programı kapsamında desteklenen “AB Yolunda Kapadokya’nın Dünü, Bugünü ve Yarını” projesi  Avrupa Birliği Otobüsü etkinlikleri ile devam etti.

AB Otobüsü etkinliği çerçevesinde Nevşehir Üniversitesi öğrencileri ile Derinkuyu yeraltı şehri, Uçhisar Kalesi, Göreme Açık Hava Müzesi ve Ürgüp bölgesi ziyaret edilerek ingilizce ve türkçe olarak üzerinde“AB Üyesi Daha Demokratik, Daha Modern ve Daha Güçlü Türkiye”, “Avrupa Birliği Türkiye ile Daha Yükseğe”, “Türkiye, AB Yolunda, Avrupa’nın 6., dünyanın 16. Büyük Ekonomisi”, “Avrupa Birliği Kenti Nevşehir”, “Avrupa Birliği Yolunda Kapadokya’nın Dünü, Bugünü ve Yarını” ve “Türkiye Avrupa Birliği için Vazgeçilmezdir”  yazılı broşürler yerli ve yabancı turistlere dağıtıldı.

 NEVŞEHİR AVRUPA BİRLİĞİ’NE HAZIRLANIYOR

 Avrupa Birliği Otobüsü faaliyeti çerçevesinde Nevşehir Üniversitesi öğrencileri Kapadokya bölgesinde ziyaret ettikleri ören yerlerinde yerli ve yabancı turistlere broşürler dağıttı ve onlarla sohbet ederek Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinde ne kadar kararlı bir ülke olduğunu ve Nevşehir ilinin bu sürece farklı faaliyetlerle katkıda bulunduğunu söyledi.

 Derinkuyu yer altı şehrinde Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca, Ürgüp’te Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Uçhisar’da Belediye başkanı Osman Süslü tarafından karşılanan öğrenciler Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Üniversitesi işbirliğinde düzenlenecek her türlü Avrupa Birliği etkinliğinde yer almak istediklerini ve yaygınlaştırma sürecine öğrenciler olarak aktif şekilde dâhil olmak istediklerini belirtti.

 ÖĞRENCİLER DERİNKUYU’DA BİR AİLEYİ ZİYARET ETTİ ve AVRUPA BİRLİĞİ SÜRECİNİ ANLATTI

 Avrupa Birliği Otobüsü faaliyeti ile Derinkuyu ilçesini ziyaret eden öğrenciler bir aileyi evinde ziyaret ederek aileye Avrupa Birliği sürecini anlattı.  Derinkuyu’da yaşayan ve çiftçilikle uğraşan aile fertleri Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne en kısa sürede girmesini temenni etti.

 NEVŞEHİR’DE HER AY BİR FAALİYET

 Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Serkan Başar, başta Nevşehir Üniversitesi olmak üzere diğer kamu, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde her ay buna benzer bir faaliyet düzenleyeceklerini ve Nevşehir’in Avrupa Birliği sürecinde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptığını dile getirdi.

 NEVŞEHİR’DE 9 MAYIS 2013 AVRUPA GÜNÜ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 2011 yılında Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş himayelerinde düzenlenen ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçilerinin katıldığı 9 Mayıs Avrupa günü etkinlikleri ve 2012 yılında Ankara’da Gençlik Parkında düzenlenen tanıtım faaliyetlerinden sonra 9 Mayıs 2013 yılında yapılacak olan faaliyetler için çalışmalar başladı.

 Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu ile 9 Mayıs 2013 Avrupa Günü kapsamında Kapadokya bölgesinin birçok noktasında farklı etkinliklerin düzenleneceği ve Nevşehir il merkezinde ve Nevşehir Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Çarşısı oluşturulacağı belirtildi.

 


Güncelleme: 20/11/2012 / Hit: 7,444

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı