ENGLISH
  Güncelleme: 26/05/2011

* 9 Mayıs 2011 Avrupa Günü Kutlaması

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ailesi ile birlikte Nevşehir'e geldi.

Bakan Bağış ile beraberindeki Avrupa Birliği üyesi 15 ülkenin büyükelçileri ve AB Genel Sekreterliği Üst Düzey Yöneticileri, 9 Mayıs Avrupa Birliği Günü nedeniyle, Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen ''Türkiye'nin AB Üyeliğiyle Türkiye ve AB Daha Yükseğe'' temalı organizasyona katıldı. Nevşehir'de ilk olarak Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği tarafından Kapadokya Dedeman Oteli'nde düzenlenen programa katılan Bakan Bağış, burada ''Son Gelişmelerle AB Yolculuğumuz'' konulu konuşma yaptı.

nevsehir_9_mayis_2011_avrupa_gunu
nevsehir_9_mayis_2011_avrupa_gunu

Bakan Bağış ve beraberindeki heyet programın ikinci gününde, ''Türkiye'nin AB Üyeliğiyle Türkiye ve AB Daha Yükseğe'' temasıyla düzenlenen balon turuna katıldı.

Balon turundan sonra Sayın Bağış, Nevşehir ilindeki STK temsilcilerinin katıldığı kahvaltı programına katıldı ve Avrupa Birliği uyum süreci ile ilgili konuşma yaptı.

Daha sonra Nevşehir'in merkeze bağlı Uçhisar beldesindeki Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen ''Kapadokya ve Avrupa'' adlı fotoğraf sergisi açılışını gerçekleştiren Bakan Bağış, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ile birlikte AB büyükelçilerine ve ABGS yöneticilerine "Kapadokya" temalı tablo hediye etti.

 

"KAPADOKYA VE AVRUPA" KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ

Nevşehir'de Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış tarafından açılan "Kapadokya ve Avrupa" konulu fotoğraf sergisi 9-15 Mayıs tarihleri arasında Nevşehir'in en büyük alışveriş merkezi Forum Kapadokya AVM'de sergilenmeye başlandı

nevsehir_9_mayis_2011_avrupa_gunu_

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında Kapadokya Forum Alış Veriş Merkezi'nde organize edilen serginin açılışını ise  Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş yaptı.  Yaklaşık 50 "Kapadokya ve Avrupa" konulu fotoğraf, meraklılarının beğenisine sunuldu.

Vali Savaş, açılışta yaptığı konuşmasında, serginin, Avrupa Günü etkinliklerinin bir parçası olduğunu belirterek, sergide yer alan fotoğrafların 7 Mayıs'ta Uçhisar beldesinde de Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile birlikte Nevşehir'e gelen Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri için de sergilendiğini anımsattı.

Serginin açılışına, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ile çeşitli AB Projeleri çerçevesinde Nevşehir'de bulunan 9 Avrupa Birliği üyesi ülkeden öğrenci ve öğretmenler de katıldı. Sergi, alış veriş merkezine gelenlerin de dikkatini çekti ve ilgiyle karşılandı.

Günde yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiği Kapadokya Forum Alışveriş Merkezi'nde önemli noktalar AB ve Türk Bayrakları ile donatıldı. Sergiyi ziyaret edenlere Nevşehir'de Avrupa Birliği kapsamında düzenlenen etkinliklere dair bilgiler içeren broşürler dağıtıldı.   

nevsehir_9_mayis_2011_avrupa_gunu 
nevsehir_9_mayis_2011_avrupa_gunu


Güncelleme: 26/05/2011 / Hit: 8,236

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı