ENGLISH
  Güncelleme: 11/11/2011

* Nevşehir'de Başarılı Bulunan Projelerin Sahiplerine Ödül Verildi

 

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Birimi işbirliğinde Nevşehir'de başarılı proje sahibi kamu, kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenciler için "Projelerde Nevşehir" temalı ödül töreni düzenlendi.

Nevşehir ilinde son iki yılda başta Avrupa Birliği projeleri ve Avrupa Dil Ödülü olmak üzere çeşitli dallarda Türkiye ve Dünya dereceleri elde eden öğrenci ve öğretmenler için "Projelerde Nevşehir" temalı ödül töreni düzenlendi.

Çeşitli kuruluşların sponsorluğunda Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman ile bazı ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.

Avrupa Birliği Projeleri, Avrupa Dil Ödülü, Bu Benim Eserim, Tübitak, Emepya, Meslek Lisesi Memleket Meselesi, EBİKO, Türkiye Yenilikçi Öğretmenler Forumu ile sportif ve kültürel yarışmalarda son iki yılda Türkiye ve Dünya dereceleri elde eden okul, öğretmen ve öğrencilere ödül verildi.

Avrupa Birliği Projeleri ile birlikte diğer her türlü proje çalışmasının önemine dikkat çeken Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş konuşmasında , "Bugün burada verilen ödüller çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, ilimizin aldığı notlar olarak görülmesi gerekir. Bu güzel notları alan emeği geçen eğitimci, idareci, öğretmen, veli ve katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Nevşehir'de başarılı olan proje sahibi okul ve öğretmenlere başarı belgesi ve plaket verilirken, öğrencilere TABLET PC verildi.

Ödül töreninde ayrıca katılımcılara AB Bakanlığı tarafından yürütülen "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor" programı çerçevesinde Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen "AB Yolunda Kapadokya'nın dünü, bugünü ve yarını" başlıklı proje hakkında da bilgi verildi.

Nevşehir'de Ulusal Ajans destekli 35 proje devam etmektedir ve ayrıca Nevşehir ili en çok Avrupa Dil Ödülü sahibi ildir.

Ödül töreni Atalay Demirci'nin "Çuvaldız" isimli Stand Up gösterisi ile devam etti.

nevsehirde_basarili_proje_sahiplerine_odul_verildi

nevsehirde_basarili_proje_sahiplerine_odul_verildi


Güncelleme: 11/11/2011 / Hit: 7,684

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı