ENGLISH
  Güncelleme: 27/12/2011

* 16 Aralık 2011 Tarihli Manisa İli Dördüncü AB UDYK Toplantısı

Manisa Valiliği 2011 yılı dördüncü Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı, 16 Aralık 2011 tarihinde, Manisa Valisi Sayın Halil İbrahim DAŞÖZ başkanlığında, İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Sayın Osman EKŞİ ve  Manisa AB UDYK temsilcileri ile çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımlarıyla Manisa Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi.

Manisa_2011_4UDYK_1

Açılış Konuşmasını AB, Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Sn. Ural SEVENER yapmış ve konuşmasında Koordinasyon Merkezinin İl Genelinde ki yeni dönem çalışmaları hakkında katılımcılara bilgilendirme yapmıştır. Bilgilendirme sonrasında konuşmalarını yapmak üzere Manisa Valisi Sn. Halil İbrahim DAŞÖZ'ü davet etmiştir.

Sayın DAŞÖZ konuşmasında " Avrupa Birliğinin süreci ve gelişimi, Türkiye'nin ve Manisa'nın bu süreçteki yerinden bahsetmiş, daha etkin ve İldeki e sosyal ve ekonomik anlamda değer kaydedecek çalışmaların bu süreç içerisinde hızlı ve doğru bir şekilde yapılmasının gerekliliğinden bahsetmiştir. Çalışmaların yalnızca Merkez de değil tüm il genelinde ve İlçelerde de aynı hız ve istekle devam etmesi gerekliliğinden de söz ederek İlçelerin yapısal ve değer anlamındaki büyüklüklerine değinerek bu süreçte ulusal ve uluslararası tüm kaynaklardan istifade edilmesi gerekliliğinden söz etmiştir. Son olarak Koordinasyon Merkezimizin yeni yapısal düzenlemesine değinmiş ve her türlü kurumun Koordinasyon merkezimiz den azami ölçüde faydalanması dile getirmiştir.

Sayın Valinin konuşmalarından sonra Avrupa Birliği Bakanlığı Uzman Yardımcısı Sn. Yunus YILMAZ söz alarak Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) hakkında bilgilendirme Sunumu yapmıştır. Sn Yunus YILMAZ' dan sonra söz alan Avrupa Birliği Bakanlığı Uzman Yardımcısı Sn. Demet ÖZKAN BALTAT ise sunumunda "Topluluk Programlarından" bahsederek şu anda uygulanan Topluluk Programlarını ve bunlardan nasıl istifade edeceğimizi aktarmıştır.

Manisa_2011_UDYK_4_2

Son olarak İl Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Sn Osman EKŞİ söz alarak Koordinasyon Merkezimin şu anda üzerinde çalıştığı projeler hakkında bilgi vererek tüm kurumların Manisa ili için yapabileceği çalışmaları olduğunu, bu çalışmalar konusunda Koordinasyon Merkezi ile temasa geçerek her türlü desteğin alınabileceğini ve hızlı bir şekilde çalışmaların devam edeceğini bildirmiştir.

Vali Yardımcısı Sn Osman EKŞİ'nin konuşmalarının ardından 2011 4. Dönem Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı son bulmuştur.


Güncelleme: 27/12/2011 / Hit: 6,665

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı