ENGLISH
  Güncelleme: 20/02/2012

* Mersin İlinin AB'ye Uyumu için Bilgi Altyapısının Oluşturulması Projesi Kapsamında AB-Türkiye Konferansı

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor" kapsamında desteklenen "Mersin İlinin AB'ye Uyumu İçin Bilgi Altyapısının Oluşturulması" Projesi çerçevesinde "AB-Türkiye Konulu Konferans" 26 Kasım 2011 tarihinde Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde düzenlendi. Toplantıya Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bakanı Egemen BAĞIŞ ile Mersin'de programları devam eden Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi EKER katıldı.

mersin_ab_uyum_alt_yaisinin_olusturlmasi

Mersin İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Sayın Ahmet Hikmet ŞAHİN ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet CANGİR'in açılış konuşmalarını yaptığı konferansın birinci oturumunda Sayın CANGİR'in modaretörlüğünde "AB Katılım Süreci ve İllerimiz" konusu tartışılırken öğleden sonraki ikinci oturumda Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sayın Beril DEDEOĞLU'nun moderatörlüğünde "Türkiye'nin AB'ye Katılım Süreci" konusuna değinildi.

Konferansın kapanışında konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ 'İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor' programına 79 ilden başvuru olduğunu ve 25'inin kabul edildiğini, bunlardan birinin de Mersin Valiliği'nin sunduğu proje olduğunu bildirdi. Mersin Limanı'ndan kalkan gemilerin dünyaya Türk bayrağı ile birlikte Türkiye'nin mesajını da iletmeye başladığını anlatan Bağış, "Bugün bizim dış ticaretimizdeki yoğunluk, ihracatımızdaki artış, Türkiye'nin hem doğusundaki hem batısındaki ülkelere ilham kaynağı oluşu, Mersin'e de çok farklı bir özellik kazandırıyor. Mersin'i AB sürecinde daha aktif görmek istiyoruz" diye konuştu.

Bağış'ın ardından konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi EKER de AB sürecinde amaçlarının vatandaşın gündelik yaşam kalitesinin artırılması olduğunu vurguladı. Eker'in ardından sözü alan Ekonomi Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN ise, Türkiye'nin birçok konuda AB'ye entegre olduğunu ve ekonomik olarak zaten bu işi başardığını ifade etti.

Konferans Bakan Bağış, Çağlayan ve Eker'in, Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD)-KOSGEB Sertifika Töreni kapsamında 32 kişiye sertifikalarını vermesi ile sona erdi.

mersin_ab_uyum_alt_yaisinin_olusturlmasi

 


Güncelleme: 20/02/2012 / Hit: 8,344

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı