ENGLISH
  Güncelleme: 29/09/2011

* Mersin Valiliği Avrupa Birliği Bakanlığı'nı Ziyaret Etti

 

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor" programı kapsamında desteklenen Mersin Valiliğinin "Mersin İlinin Avrupa Birliğine Uyumu İçin Bilgi Altyapısının Oluşturulması" projesi çerçevesinde, Mersin ilindeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden oluşan 54 kişilik heyetin ATAUM tarafından verilen "Proje Uzmanlığı Eğitimi" 29 Eylül 2011 tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığı ziyareti ile sona erdi.

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı V. Sn. Dr. Mehmet CANGİR'in heyeti kabulünün ardından  Katılım Politikası Başkanı Sn. Seval IŞIK tarafından Avrupa Birliği Bakanlığı'nın tanıtımı ve "AB Müzakere Süreci"ne ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Konuşmasında Bakanlık olduktan sonra kurumumuzu ziyaret eden ilk ilin Mersin olduğuna dikkat çeken Sn. CANGİR, Mersin Valiliğinin projesinin diğer projelerden farklı olarak Avrupa Birliğine Uyum ve Danışma Kurulu'nu daha aktif hale getirmeyi hedeflediğinin altını çizerek, Mersin Valiliği Kalkınma Ofisi'ne ve Mersin Valiliği Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu üyelerine özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti.


Güncelleme: 29/09/2011 / Hit: 8,311

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı