ENGLISH
  Güncelleme: 19/09/2011

* Samsun Valiliği AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2011 Yılı 2. Toplantısı

Vali Yardımcısı Sayın Haluk ŞİMŞEK başkanlığında DSİ Toplantı Salonu'nda 14 Eylül 2011 tarihinde gerçekleştirilen Samsun ili 2011 yılı Avrupa Birliği'ne Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu 2. toplantısına çok sayıda yerel kurumun üst düzey temsilcileri katılım sağlamıştır.

Sayın ŞİMŞEK tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından söz alan Avrupa Birliği Bakanlığı Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanlığı Uzmanı Sayın Hakan KARATAŞ, Avrupa Birliği Programları konulu bir sunuş gerçekleştirmiştir. Ülkemizin 2002 yılından bu yana katılım sağlamakta olduğu Birlik (Topluluk) Programları içerisinden özellikle Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik, Rekabet Edebilirlik ve Yenilik, PROGRESS ve Araştırma-Geliştirme için Çerçeve Programları hakkında detaylı bilgiler aktaran KARATAŞ, Samsun İlinin, Birlik Programları kapsamında lider ve yönlendirici bir rol üstlenmesi gerektiğini belirtmiştir.

Yaklaşık 100 kişinin katılım sağladığı toplantının ikinci bölümünde, Türkiye İş Kurumu Samsun İl Müdürü Sayın Tahsin BAYAR, ildeki faaliyetlerini anlatan ve son yıllarda hayata geçirdikleri AB projelerini özetleyen kısa bir sunum yapmıştır. Toplantının sonunda ise, AB Projeleri Yazma ve Yönetme eğitimini başarıyla tamamlayan 25 kursiyere sertifikalarının takdim edildiği bir tören düzenlenmiştir.


Güncelleme: 19/09/2011 / Hit: 7,127

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı