ENGLISH
  Güncelleme: 08/03/2011

* 09 Mayıs Avrupa Günü Etkinlik Komitesi Toplantısı Yapıldı

09 Mayıs Avrupa Günü Etkinlik Komitesi, 25 Şubat 2011 Cuma günü Sivas Valisi Ali KOLAT başkanlığında bir araya geldi. Valilik Ahmet Muammer Bey Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Ali KOLAT'ın yanı sıra Avrupa Birliği İl Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Veysel ÇİFTÇİ, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk ÇINARGİL, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Meftuni YEKELER, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut KAYHAN, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Gülistan TÜFEKÇİ BAŞARAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir PÜRLÜ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem YILDIRIM, TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ata ŞAHİN, ORAN Kalkınma Ajansı Uzmanı Ahmet Emin KİLCİ ile Avrupa Birliği Bürosu personeli katıldı.

  

Toplantıda ilk olarak Sivas Valiliği Avrupa Birliği Bürosu uzmanlarından Abdullah MISIRLIOĞLU tarafından Avrupa Birliği Stratejisi kapsamında 2010 yılında Sivas'ta gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Sunumun ardından bir konuşma yapan Vali Ali KOLAT, İçişleri Bakanlığı'nın 26.01.2010 tarih ve 2010/6 sayılı Genelgeleri ile İlimizde kurulan AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu tarafından kabul edilen eylem planına uygun olarak 09 Mayıs Avrupa Günü'nde Sivas'ta yapılacak etkinliklerin belirlenmesi ve çalışmaların koordine edilmesi amacıyla bir araya gelindiğini kaydetti. 09 Mayıs Avrupa Gününde gerçekleştirilecek etkinliklerle vatandaşları Avrupa Birliği ve üyelik süreci hakkında doğru bilgilendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Vali KOLAT, "Düzenlenecek etkinliklerle vatandaşlarımızdaki bilgi eksikliğini gidermeyi, ön yargı ve yanlış algılamaları ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Bununla birlikte katılım süreci ve üyeliğimizin günlük hayatımıza etkisini anlatacağımız programları da planlıyoruz." dedi.


Güncelleme: 08/03/2011 / Hit: 8,220

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı