ENGLISH
  Güncelleme: 08/03/2011

* Sivas Merkez 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün AB Destekli Projeleri Tanıtıldı

Birinci Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nün Avrupa Birliği'nden (AB) hibe almaya hak kazanan "Biz Buradayız, Yanınızdayız", "Tekstil Sivas'ı Seviyor", "CNS Operatörü Yetiştirme" projelerinin tanıtım toplantısı yapıldı. Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Ali KOLAT, Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk ÇINARGİL, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas DÖKMETAŞ, Vali Yardımcıları Kemal ŞAHİN ve Veysel ÇİFTÇİ, protokol üyeleri, kursiyerler ile basın mensupları katıldı.  

Toplantıda konuşan Sivas Valisi Ali KOLAT; Avrupa Birliği'ne girebilmek için önemli adımların atıldığını, özellikle son dönemlerde çalışmaların çok daha ileri boyutlara taşındığını söyledi. AB'ye uyum yasalarının da hızla çıkarıldığına işaret eden Vali KOLAT, "Artık şunu biliyoruz; Avrupa Birliği'ne girmek, sadece oraya üye olmak anlamında değildir. Çevremizle, insan haklarıyla, tüketimimizle, tarımla, eğitimimizle ilgili ne varsa bu standardın yakalanması demektir" dedi. AB'nin bu süreci hızlandırmak için katılım anlamında mali destekler verdiğini ifade eden Vali Ali KOLAT, Sivas'ta doksanın üzerinde AB projesinin hayata geçirildiğini, bu projeler nedeniyle on iki milyon dolara yakın kente para girişi olduğunu belirtti. Şu anda, o yedisi resmi kuruluşlara ait yirmi yedi projenin daha uygulandığını anlatan Vali KOLAT, "Bütün mesele ayağımızı yere basmak. Ne yapıyoruz, nasıl üretiyoruz, nasıl tüketiyoruz? Bunu bilinç haline getirmek gerekiyor. O açından da bu projeleri fevkalade önemsiyoruz" diye konuştu.
Sivas Birinci Organize Sanayi Müdürü Bekir Sıtkı EMİNOĞLU da, AB desteğiyle hayata geçirdikleri projelerle kentteki ara eleman ihtiyacını karşılamayı amaçladıklarını söyledi.
Sivas İş-Kur Müdürü Yüksel ALTUN ise, projeye katılan kursiyerlerin düzenlenen kurslar sonunda sertifika alacaklarını belirterek, bu kursiyerleri imkanlar doğrultusunda işe yerleştirme gayreti içerisinde olacaklarını kaydetti.

Vali KOLAT ve beraberindekiler programın ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde "Tekstil Sivas'ı Seviyor Projesi" bünyesinde kurulan tekstil atölyesini gezdi.  

 

 


Güncelleme: 08/03/2011 / Hit: 9,760

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı