- ANA SAYFAGiriş Noktanız
- BAŞKANLIKKurumsal Yapı
- BİR BAKIŞTA ABAB Yapısı ve İşleyişi
- AB İLE İLİŞKİLERTürkiye-Avrupa Birliği İlişkileri
- Türkiye-AB İlişkilerinin Tarihçesi
- Temel Belgeler
- Anlaşmalar
- Protokoller
- Katılım Ortaklığı Belgeleri
- Ulusal Programlar
- Avrupa Komisyonu Tarafından Hazırlanan Türkiye Raporları
- Genişleme Strateji Belgeleri
- AB'ye Katılım için Ulusal Eylem Planı (2016-2019)
- AB'ye Katılım İçin Ulusal Eylem Planı (2021-2023)
- Ortaklık Konseyi Kararları
- Türkiye-AB Zirvelerine İlişkin Belgeler
- Kurumsal Yapı
- Gümrük Birliği
- Türkiye- AB Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantıları
- VERİKaynaklar
- MEDYAHaber / Duyuru
- İLETİŞİMBize Ulaşın
Ufuk Avrupa İstişare Toplantısı AB Başkanlığı Evsahipliğinde Gerçekleştirildi
Avrupa Birliğinin 2021-2027 döneminde uygulayacağı 9. Çerçeve Programı olan Ufuk Avrupa Programına yönelik işbirliği artırma ve istişare toplantısı 19 Ocak 2021 tarihinde AB Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı başkanlığında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıya, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, AB Nezdinde Daimi Temsilci Yardımcısı Ahmet Yücel, Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan katıldı. Toplantıda Türkiye’nin Ufuk Avrupa Programına ilişkin genel hazırlık durumu ve yol haritası, 2021-2027 döneminde Programa başvurma hususu ve programdaki ülke performansını artırmaya yönelik öneriler ve Ufuk Avrupa kapsamında ülkemizin öncelikleri hususlarında görüş alışverişinde bulunuldu.
AB’nin kalkınma politikalarına ve küresel rekabet edebilirliğinin artırılmasına yönelik katkılar sunmak, bilimsel ve teknolojik temelleri güçlendirerek küresel ve toplumsal zorluklarla etkili mücadele etmek ve etkin bilimsel iş birlikleri kurmak hedefleriyle hayata geçirilen Ufuk Avrupa Programı 95,5 milyar avro bütçesiyle şimdiye kadarki en büyük araştırma ve yenilik destekleme programıdır. 2021-2027 döneminde “Küresel Sorunlar ve Endüstriyel Rekabet, Bilimsel Mükemmeliyet ve Yenilikçi Avrupa” ana bileşenleri etrafında uygulanacak olan Programa; sanayi kuruluşları, KOBİ’ler, araştırmacılar, üniversiteler, araştırma merkezleri, kamu kurumları, STK’lar ve uluslararası organizasyonlar Programa dahil olan ülkelerden en az 3 ortak bulmak şartıyla başvurabilirler.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Diğer Haberler
“Türkiye’de Yabancı Dil Eğitiminin Kalitesinin Yükseltilmesi Projesi” Açılış Töreni Gerçekleştirildi