ENGLISH
  Güncelleme: 19/07/2019

Sağlık Sporda, Bağlan Hayata Projesinin Açılış Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın faydalanıcısı olduğu ve IPA kapsamında desteklenen “Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı” altında Bayrampaşa Belediye Başkanlığı’nın “Sağlık Sporda, Bağlan Hayata” Projesinin açılışı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür V. Bülent Özcan’ın katılımlarıyla 19 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Açılış toplantısına katılan sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu temsilcilerine proje hakkında bilgi verildi.

Sayın Özcan konuşmasında Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programının amacının şehir eşleştirme projeleri aracılığıyla Türkiye ve AB ülkelerindeki yerel idareler arasında AB katılım süreciyle ilgili alanlarda karşılıklı değişimi teşvik etmek için sürdürülebilir yapılar oluşturulması olduğunu söyledi ve hibe programı kapsamında İstanbul’dan hibe almaya hak kazanan tek yerel yönetimin Bayrampaşa Belediyesi olduğunu vurguladı. Sayın Özcan konuşmasında AB üyesi ülkelerin yerel yönetimleri ile birlikte yürütülecek projeler ile yerel yönetimlerin AB’ye uyum ve Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesi sürecindeki rollerinin öneminin altını çizdi.

Bayrampaşa Belediyesi, Kaunas Belediyesi (Litvanya) ve Bayrampaşa Spor Kulübü ortaklığında yürütülecek ve toplam bütçesi 144.198,55 Avro olan “Sağlık Sporda, Bağlan Hayata” projesi sağlıklı yaşam ve spor alanında şehir eşleştirme ilişkilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje ile ortaklar arasında işbirliğinin geliştirilmesi, dezavantajlı grupların sportif faaliyetler ile sosyal hayata dâhil edilmesi planlanmakta; sağlıklı yaşam ve spor alanında karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanması ve kardeş şehir işbirliğinin sürdürülebilir hale getirilmesi hedeflenmektedir.

Proje ile uzun vadede ise Litvanya ve Türkiye’de kamuoyuna yönelik farkındalık kampanyaları ile gençlerin madde bağımlılığı konusunda bilincinin ve duyarlılığının artırılması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında gençlerin aileleri ile katılacağı haftasonu spor etkinlikleri gerçekleştirilecek; ayrıca Kaunas’da “Şehir Olimpiyatları” ve Bayrampaşa’da “Uluslararası Şehir Olimpiyat” oyunları çerçevesinde turnuvalar düzenlenecektir. Her iki kentten farklı paydaşların katılımlarıyla bilgi ve deneyim paylaşımına olanak sağlayacak karşılıklı çalışma ziyaretleri gerçekleştirilecektir.

Detaylı Bilgi:

http://www.yereldeab.org.tr/sehireslestirme/Anasayfa.aspx


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 19/07/2019 / Hit: 5,575

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı