ENGLISH
  Güncelleme: 31/03/2023

Interreg NEXT Karadeniz Havzası Programı 2021-2027 Dönemi Birinci Teklif Çağrısı yayınlandı

Avrupa Birliği Başkanlığının Ulusal Otoritesi olduğu Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği (SÖİ) Programının 2021-2027 dönemi birinci teklif çağrısı 30 Mart 2023 tarihinde yayınlanmıştır.

Program Alanında yer alan ve Program belgesinde potansiyel yararlanıcı olarak tanımlanan tüm kurum ve kuruluşlar, söz konusu duyurunun beraberinde yayınlanan Başvuru Kılavuzunda belirlenen kurallara uymak şartıyla 4 Temmuz 2023 tarihine kadar proje başvurusunda bulunabileceklerdir. Proje başvuruları, sadece Ortak Elektronik İzleme Sistemi (JeMS) üzerinden çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.

İlk teklif çağrısı altında sunulacak projelerin Programın iki politika hedefi altındaki özel hedeflerden en az biri ile uyumlu olması gerekmektedir. Programın 2021-2027 dönemi öncelikleri şunlardır:

      1. Daha rekabetçi ve akıllı Avrupa

  • Araştırma ve yenilik kapasitelerinin ve ileri teknolojilerin benimsenmesinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi

      2. Daha yeşil ve düşük karbon tüketen bir Avrupa

  • Eko-sistem temelli yaklaşımları dikkate alarak iklim değişikliğine uyumun ve afet risklerinin önlenmesinin, dayanıklılığın teşvik edilmesi
  • Kentsel alanlar da dahil olmak üzere doğanın, biyolojik çeşitliliğin ve yeşil altyapının korunmasını ve korunmasını geliştirmek ve her türlü kirliliği azaltmak

Teklif çağrısı bütçesi eş finansman dahil 35,77 milyon avro (32,52 milyon avro AB hibesi) olup, %10 tutarında eş finansmanın kabul edilen projelerin ortakları tarafından sağlanması gerekmektedir. Uygulama süresi 30 aya kadar olan standart projelerin bütçesi en az 500.000 avro ve en fazla 1,5 milyon avro olabilirken uygulama süresi 18 aya kadar olan küçük ölçekli projelerin bütçesi ise en az 250.000 avro, en fazla 500.000 avro olabilecektir.

Söz konusu çağrı kapsamında, Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan'ın Program alanında yer alan bölgelerinden potansiyel yararlanıcıların kurdukları ortaklıklar aracılığıyla sunulan projeler kabul edilebilir. Ülkemizde Program alanına dâhil illerimiz şunlardır: İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane. Proje sunabilecek potansiyel yararlanıcılar şunlardır:

  1. Merkezi Yönetimin yerel teşkilatları (Valilikler, Kaymakamlıklar, İl Müdürlükleri, Bölge Müdürlükleri)
  2. Yerel Yönetimler (Belediyeler, İl Özel İdareleri)
  3. Kamu Hukukuna Tabii Kuruluşlar (Kalkınma Ajansları/İdareleri/Birlikleri, Odalar, Borsalar, Kooperatifler)
  4. Eğitim ve Araştırma Kurumları (Üniversiteler, Araştırma Merkezleri, Enstitüler, MEB'e Bağlı Okullar)
  5. Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar (Vakıflar, Dernekler, diğer STK'lar)

Türk başvuru sahibi veya ortak içeren projelerde en az bir AB üyesi ülkeden (Bulgaristan, Romanya, Yunanistan) ve bir de Programda yer alan diğer ortak ülkeden (Gürcistan, Moldova, Ukrayna) olmak üzere düzenli projeler için en az 4 en fazla 6, küçük ölçekli projeler için en az 3 en fazla 4 ortak kurum/kuruluş olması gerekmektedir

Birinci teklif çağrısı kapsamında 20 Haziran 2023 tarihine kadar Ortak Teknik Sekretaryadan bilgi talep edilebilir. Bu çerçevede, 27 Haziran 2023 tarihine kadar Ortak Teknik Sekretarya tarafından bilgilendirme yapılacaktır. 4 Temmuz 2023 tarihine kadar ise proje başvuruları kabul edilecektir.

Teklif çağrısı duyurusu ve başvuru paketine bu bağlantıdan erişilecektir.

Ulusal Otorite olan Başkanlığımız ve Programın Yönetim Makamı tarafından düzenlenecek bilgilendirme etkinlikleri Başkanlığımız www.ab.gov.tr ve https://cbc.ab.gov.tr/ internet siteleri ile sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.



Güncelleme: 31/03/2023 / Hit: 6,446

Copyrights © 2024 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2024 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı