ENGLISH
  Güncelleme: 06/08/2020

Interreg IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2021-2027 Dönemi Stratejik Proje İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Interreg IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği (SÖİ) Programının 2021-2027 döneminde uygulanması planlanan stratejik proje önerilerinin görüşülmesi ve nihai ülke görüşümüzün oluşturulabilmesi için 6 Ağustos 2020’de çevrimiçi istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir.

      

Başkanlığımız Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Sayın Bülent Özcan başkanlığında  düzenlenen toplantıya Başkanlığımız temsilcilerinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Edirne Valiliği ve Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri tarafından katılım sağlanmıştır.                                   

  

Toplantıda Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programının yapısı, yeni dönem hazırlıkları, Avrupa Komisyonunun 2021-2027 dönemi SÖİ Programları için belirlediği Daha Güvenli ve Emniyetli Bir Avrupa ve Komşuları politika hedefi ile Programın yeni dönemdeki stratejik proje bileşeni için daha önce sunulan proje önerileri hakkında Başkanlığımız Birlik Programları ve Sınır Ötesi İşbirliği Daire Başkanı Sayın Şebnem Sözer tarafından katılımcılara bilgi verilmiştir. Ticaret Bakanlığı ve Trakya Kalkınma Ajansının sunduğu stratejik proje önerileri görüşüldükten sonra Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Hasköy Bölgesel İdaresi tarafından önerilen Yasadışı Yollarla Sınır Ötesi İşbirliği Bölgesinde Kalan Kişiler ile Potansiyel Suçluların Operasyonel Araştırmasına Yönelik Kapasite ve İşbirliğinin Geliştirilmesi proje taslağına ilişkin de istişarelerde bulunulmuştur.

Toplantıya katılan kurumlardan alınan görüş ve öneriler doğrultusunda Daha Güvenli ve Emniyetli Bir Avrupa ve Komşuları politika hedefi altında uygulanmasına karar verilen stratejik projenin olgunlaştırılabilmesi için Programın Bulgaristan’daki Yönetim Makamı ile işbirliği devam ettirilecektir.

Birlik Programları ve Sınır Ötesi İşbirliği Daire Başkanı Dr. Şebnem Sözer tarafından toplantıda yapılan sunuma ulaşmak için lütfen tıklayınız.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 06/08/2020 / Hit: 4,392

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı