ENGLISH
  Güncelleme: 07/05/2020

Interreg Bulgaristan-Türkiye IPA SÖİ Programı 2014-2020 Dönemi Kapsamında Finanse Edilmesi Beklenen Stratejik Projeye Yönelik bir İnternet Konferansı Gerçekleştirildi

Interreg Bulgaristan-Türkiye IPA SÖİ Programı 2014-2020 dönemi 3. teklif çağrısı kapsamında Bulgaristan’dan Burgaz Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi ve ülkemizden Trakya Üniversitesinin yararlanıcısı olacağı bir stratejik projenin hayata geçirilmesi öngörülmektedir.  Su ekosistemleri üzerine ortak uygulamalı bir araştırma merkezi kurulmasını amaçlayan “Mavi Kalkınma Araştırma Merkezi” başlıklı söz konusu stratejik projenin toplam süresinin 24 ay olması planlanmaktadır.

                                       

Söz konusu stratejik projeye yönelik hazırlıklar kapsamında 15 Nisan 2020 tarihinde internet üzerinden bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıya Programın Yönetim Makamı olan Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı ile Ulusal Otorite görevini yürüten Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı temsilcilerinin yanı sıra Burgaz Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi ve Trakya Üniversitesinden ilgili öğretim görevlileri katılım sağlamıştır. COVID-19 salgını sebebiyle sanal ortamda düzenlenen toplantı sonrasında, projeye ilişkin çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine devam edilecektir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 07/05/2020 / Hit: 5,917

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı