ENGLISH
  Güncelleme: 25/08/2011

* Samsun'da OKA ve Bakanlığımız Koordinasyonunda "Genel Avrupa Birliği Eğitimi" Yapıldı

 

Samsun'da, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Genel Sekreterliğimiz koordinasyonunda 7-8 Ekim 2010 tarihlerinde "Genel Avrupa Birliği Eğitimi" yapıldı.

Samsun İl Özel İdare Salonu'nda gerçekleştirilen ve 2 gün süren eğitim seminerine kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Avrupa Birliği hakkında genel bilgiler, hibe programları ve beklentilerin ağırlıklı olarak ele alındığı toplantının açılışında konuşan OKA Genel Sekreteri Mevlüt ÖZEN, genel eğitimde birçok konuyu ele alacaklarını, bilgilerin yenileneceğini ve yeni bilgilerin ekleneceğini belirtti.

Samsun OKA hakkında bilgi veren ÖZEN, "Türkiye'de kurulan 8 ajans arasındayız. Şu an sayı 26'ya yükseldi. Yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde ikinci mali destek programı uygulayan, çevre, turizm ve alt yapıyı ele alan 18 milyonluk hibe programını başlatan, daha önce 14.5 milyon avro KOBİ mali destek programlarını uygulayarak hızla kurumsallaşmasını sürdüren ajans haline geldik. Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'ta ofisimizle kalkınma için çalışıyoruz. Bölgede kalkınmanın paydaşları haline ulaştık" dedi.

  

Proje uygulamalarında maddi kaynağın yanında bilgi ve birikim, kurumsal kapasite geliştirme, proje yazma, bütçenin hesabını verme gibi birçok kültürün kazanıldığını ifade eden ÖZEN, eğitimde katılım müzakerelerinin gidiş hattı, Türkiye'den beklentiler, çerçeve programları ve mali destek programlarından yararlanmanın temel koşulları, olması gerekenler ile yapmamız gereken konuların ele alacağını kaydetti.

Eğitimler Genel Sekreterliğimiz Katılım Politikası Başkanı Seval IŞIK, Proje Uygulama Başkanı Bülent ÖZCAN, Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanlığı Uzmanı Hakan KARATAŞ tarafından verildi.

 

 


Güncelleme: 25/08/2011 / Hit: 7,546

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı