ENGLISH
  Güncelleme: 04/03/2011

* Tokat'ta Yürütülen Projeler Hakkında Geniş Çaplı Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

ODTÜ liderliğinde Çankırı, Sinop ve Tokat'ta, istihdamın geliştirilmesine dönük Avrupa Birliğinden (AB) destekli iki ayrı proje yürütülecek. 'Çankırı ve Sinop illerinde Bilgi Teknolojileri için Hayat Boyu Öğrenme Stratejisi' ve 'Kadınlar İşte' başlıklı projelerin tanıtım toplantısı, proje paydaşı kurumların temsilcilerinin katılımıyla Midas Otel'de yapıldı. Çankırı Belediyesi,Sinop Belediyesi, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ile Tokat El Sanatlarını Koruma ve Geliştirme Derneği ortaklığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yürüttüğü İnsan Kaynaklarının Operasyonel Programı kapsamında yürütülen 'Kadınlar İşte' projesinin tanıtımını proje koordinatörü ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel KALAYCIOĞLU yaptı. KALAYCIOĞLU, toplam bütçesi 440 bin Avro olan projenin Temmuz ayı sonunda başladığını ve toplam bir yıl süreceğini bildirdi. Proje kapsamında Çankırı, Tokat ve Sinop illerinde yaşayan işsiz kadınlara yöreye özgü el sanatları, yaşlı ve çocuk bakımı eğitimi ile pazarlama ve iş yönetimi eğitimleri verileceğini anlatan KALAYCIOĞLU, bu kapsamda el sanatları eğitimi alan kadınların geliştirdiği ürünlerin, pazarlama eğitimi alan kadınlar tarafından piyasaya sunulacağını kaydetti.

Tokat Valiliği AB Koordinasyon Birimi Proje Uzmanları Fatma DİNÇER ve Kürşad KILINÇ yönetim kurulu üyelerimize hibe projeleri hakkında  bilgi vermek amacıyla toplantı gerçekleştirdiler.

Aynı zamanda yönetim kurulu üyelerimize Fatma DİNÇER ve Kürşad KILINÇ tarafından "AB Proje Döngüsü" noktasında bilgi verildi.Fatma DİNÇER ve Kürşad KILINÇ, aynı zamanda ilimizin bulunduğu 3. bölgenin vizyonunu, "Türkiye'nin Karadeniz'e açılan kapısı olmuş, yaşam kalitesini yükseltmiş ve çevreye duyarlı, rekabetçi ve hızla gelişen bir bölge" olarak tanımladılar.

  


Güncelleme: 04/03/2011 / Hit: 9,434

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı