ENGLISH
  Güncelleme: 11/02/2021

Gönüllü olmak isteyen gençler ve Sınır Ötesi İşbirliği (SÖİ) Programları Proje Yararlanıcılarının dikkatine

Avrupa Komisyonu Bölgesel ve Kentsel Politikalar Genel Müdürlüğü (DG REGIO) tarafından desteklenen ve Avrupa Sınır Bölgeleri Birliği (AEBR) tarafından yönetilen Interreg Gönüllü Gençlik (IVY) Programı, gençlerin Avrupa Bölgesel İşbirliği (ETC), Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) ve Avrupa Komşuluk Aracı (ENI) altındaki sınır ötesi işbirliği projelerinde gönüllü olarak görev yapmasına olanak sağlayan bir girişimdir.

Bu kapsamda, ülkemizin katılım sağladığı Interreg IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı ve ENI Karadeniz Havzasında SÖİ Programı proje yararlanıcıları da yürütülen işbirliğinin başarılarının desteklenmesi, teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması için bir gönüllüye ev sahipliği yapabilirler. Proje ekibinin bir parçası olacak, yeni fikirler getirecek ve projenin gerçekleştirilmesine ve sonuçlarının tanıtımına yardımcı olacak bir gönüllü genç, 2 ile 6 ay arasında sürelerle projelerde görevlendirebilecektir.

AEBR, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) ortaklığı sayesinde adayları belirlerken gönüllüyü finansal olarak da desteklemekte, sigorta masraflarını karşılamakta ve taşınmasına yardımcı olmaktadır.

2017 yılı Mart ayından beri 400’ün üzerinde gönüllü bu programa katılarak Avrupa genelindeki projelerin görünürlüğüne katkıda bulunmuşlardır.

Gönüllü hikayeleri için:  https://www.interregyouth.com/blog

Başvuru için https://www.interregyouth.com

Ayrıntılı bilgi için: ivy@aebr.eua



Güncelleme: 11/02/2021 / Hit: 8,020

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı